Willem II profiteert in Groningen optimaal van vroege rode kaart

Met de tweede opeenvolgende overwinning heeft Willem II de opgaande lijn te pakken. De lange uitreis naar Groningen leverde opnieuw een driepunter op. Met een keurig uitgespeeld doelpunt kroonde Frans Sol zich tot matchwinner: 0-1. FC Groningen speelde lange tijd met tien man.

Trainer Van de Looi kon geen beroep doen op Freek Heerkens en Ben Rienstra. Fernando Lewis en Elmo Lieftink namen hun plaatsen in. Ismail Azzaoui was naast Fran Sol de tweede aanvaller.

Onemanshow

Willem II opende sterk in het hoge noorden. In de vierde minuut schoot Thom Haye van grote afstand op de lat. FC Groningen stond erbij en keek ernaar. Het duurde lang voordat de thuisclub een teken van leven gaf. Het was Hrustic die met een negatieve onemanshow de aandacht op zich vestigde. Eerst hielp de Australiƫr met een mispeer de eerste Groningse kans om zeep. Daarna eiste hij met twee domme gele kaarten een hoofdrol voor zich op. Na een kwart wedstrijd moest FC Groningen met tien man verder.

Weer Sol

Het wachten was op kansen die zeker zouden komen. Bij de eerste de beste mogelijkheid was het direct raak. Met een knappe opening stond Pedro Chirivella aan de basis. De mee opgekomen Fernando Lewis bediende vanaf de achterlijn de goed voor zijn tegenstander opduikende Fran Sol: 0-1. Met de voorsprong op zak controleerde Willem II de wedstrijd. FC Groningen kon met de eenzame frontsoldaat Mimoun Mahi weinig uitrichten.

Dubbele wissel

Na rust ging het Groningse tiental op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Ernest Faber probeerde met een dubbele wissel de wedstrijd te kantelen. Met de jongelingen Ludovit Reis en Amir Absalem pakte FC Groningen de zaken een stuk voortvarender aan, maar de beste kansen waren voor Willem II. Jordens Peters raakte de paal en Haye kopte op de lat. FC Groningen beet af en toe van zich af, maar doelman Mattijs Branderhorst wist tot twee keer toe een tegentreffer te voorkomen.

Alles of niets

Een minuut of twintig voor tijd schakelde FC Groningen over op alles of niets. Met aanvaller Lars Veldwijk voor verdediger Etiƫnne Reijnen voerde de thuisclub de druk op. In hun drang naar voren moesten de Groningers risico nemen, maar Willem II sprong erg slordig om met de geboden ruimte. Zo hield de ploeg van Faber tot het laatste fluitsignaal uitzicht op de gelijkmaker. In de blessuretijd trok keeper Sergio Padt nog mee naar voren, maar Willem II liet zich de tweede overwinning op rij niet meer ontnemen.

Bekerwedstrijd

Aanstaande woensdag willen de Tricolores de lijn doortrekken. Ten koste van SC Heerenveen willen de Tricolores zich bij de laatste zestien ploegen in het KNVB-bekertoernooi voegen. Steun jij Willem II in eigen huis tegen de Friezen? Koop dan nu jouw kaartje via www.besteljekaartje.nl. Informatie over de kaartverkoop vind je hier. Let op: SeizoenClubCards zijn woensdag niet geldig.