Ook winst in derde duel

Willem II heeft de derde vriendschappelijke wedstrijd gewonnen. In Loon op Zand was Quick Boys uit Katwijk de tegenstander. Dat de tweede divisionist meer weerstand bood dan vierdeklassers RKDSV en de Willem II-amateurs, bleek uit het feit dat de Tricolores de eerste tegentreffers van de voorbereiding incasseerden: 5-2.

De opvallendste naam in de basiself was die van doelman Robbin Ruiter. Na een lange afwezigheid onder de lat, keerde de Volendammer weer terug op het opstellingsformulier. Vanuit zijn strafschopgebied zag Ruiter voor de rust tweemaal een succesvolle combinatie tussen Görkem Saglam, Mats Köhlert en eindstation Elton Kabangu. De Belg raakte na een kwartier op aangeven van Köhlert de lat, maar tikte in tweede instantie eenvoudig binnen: 1-0.

Weer Kabangu
De jarige Otschi Wriedt, die zijn vizier allesbehalve op scherp had staan, stond aan de basis van de tweede treffer. Hij legde de bal stil voor de inlopende Driess Saddiki, die de bal gecontroleerd van zo'n twintig meter binnenschoot. Op slag van de theepauze was het eerder genoemde trio wederom verantwoordelijk voor een goal. Saglam zette Köhlert alleen voor de goal, die breed legde op Kabangu: 3-0.

Tegengoals
In de tweede helft was het wachten op de vierde goal. Die viel, maar niet in het verwachte doel. Kay Tejan krulde de bal van afstand prachtig binnen: 3-1. Grim bracht na een uur een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Het piepjonge team bracht de marge binnen enkele minuten terug naar drie. Timo Regouin knalde na een voorzet van Jasper Dahlhaus hard binnen: 4-1.

Door een foutje achterin tekende Quick Boys-speler Mo Mahoed voor de 4-2. De snelle aanvaller omspeelde Brondeel en schoot in een leeg doel binnen. Het slotakkoord was voor Willem II. Op aangeven van Van der Sande lobte Jelte Pal de bal prachtig over de doelman heen en zag de bal via de binnenkant van de paal binnen vallen: 5-2.

Drie zeges
Met de ruime zege sluit Willem II het drieluik vriendschappelijke wedstrijden tegen amateurclubs met drie overwinningen af. Volgende week zaterdag is eerste divisionist Excelsior in Tilburg de tegenstander.