Koning Willem II stadion gaat over op duurzame hard cups
Fotografie door
Toin Damen

Om de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegen te gaan is het gebruik van plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 bij evenementen zoals voetbalwedstrijden door de overheid verboden. Daarom wordt in het Koning Willem II stadion al vanaf 21 april bij Willem II – TOP Oss overgegaan op duurzame drankbekers. De huidige single-use plastic bekers worden vervangen door herbruikbare hard cups

De nieuwe aanpak is een samenwerking van Willem II met Bonheur Horeca Groep, AB INBEV en CWS Coffee Service. Ons stadion is daarmee het eerste in Nederland waar single-use-bekers nog dit seizoen verbannen worden. Daarmee onderstrepen we onze ambities als het gaat om een duurzamer en schoner stadion. Zo kunnen we, samen met de supporters, nu al het verschil maken.

Een eigen hard cup

Ter vervanging van het wegwerpplastic introduceren we eigen bekers. De bekers zijn ontworpen in Willem II-stijl en staan in het teken van de clubhistorie, de supporters, het stadion en de spelers. Deze nieuwe, stevigere bekers kunnen meer dan één keer gebruikt worden.  

Afbeelding
hardcups3
De nieuwe hard cups voor frisdrank en bier. Voor koffie en thee worden zwarte hard cups ontwikkeld.

Hoe het werkt

Bij jouw eerste bestelling wordt eenmalig €2,00 per beker aan het totaalbedrag van je bestelling toegevoegd. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker een nieuwe, schone beker en betaal je niet opnieuw €2,00. Is je laatste drankje op? Dan zijn dit de opties, want de beker is niet inwisselbaar voor geld.

Inleveren voor een token

Je levert je beker in bij een horecapunt en ontvangt een token. De token, een munt die gemakkelijk in je broekzak of portemonnee past, kun je bij je eerstvolgende bestelling inleveren. Je krijgt dan een nieuwe beker, zonder weer te betalen. 

Afbeelding
token

Meenemen naar huis

Je neemt de beker mee naar huis en neemt ‘m de volgende keer mee terug of je houdt de beker thuis en betaalt bij je eerstvolgende bestelling opnieuw € 2,00 voor jouw nieuwe beker.

Donatie aan Tilburg Tifosi en Willem II Betrokken

Je schenkt de waarde van jouw beker (€2,00) door de beker in de rode doneerbakken naast een horecapunt te stoppen. De opbrengst gaat naar Willem II Betrokken en Tilburg Tifosi. Daarmee draag je bij aan de maatschappelijke projecten van de club en aan de sfeeracties van onze supporters. 

Na afloop van wedstrijden worden de bekers gecontroleerd en gereinigd. Heb je vragen over deze nieuwe hard cups? Check de Q&A!

Willem II, Bonheur Horeca Groep, AB INBEV en CWS Coffee Service zijn trots op deze belangrijke en duurzame vernieuwing en hebben alle vertrouwen in de medewerking van supporters om ons mooie stadion schoon te houden. 

Afbeelding
cisual

Bericht delen