De competitie gaat weer beginnen!

Het is al weer ruim drie maanden geleden dat Willem II en VVV Venlo hun laatste competitiewedstrijd speelden. Maar na een voorbereiding van zes weken trappen beide ploegen hun nieuwe voetbalseizoen zaterdagavond om 18.30 uur af in het Koning Willem II stadion.

Het is inmiddels negen jaar geleden dat Willem II op het hoogste niveau de eerste wedstrijd van het seizoen wist te winnen. Vitesse was destijds met een 3-1 nederlaag in Tilburg het slachtoffer. Vorig seizoen haalde Willem II tegen promovendus VVV vier punten. In het Seacon stadion, beter bekend als De Koel, eindigde de wedstrijd in 3-3. De return in Tilburg werd met 3-0 gewonnen.

Tekst gaat verder onder video
 

VAR
Met ingang van dit seizoen krijgt het arbitrale trio in de Eredivisie ondersteuning van de Video Assistant Referee bij de beoordeling van spelmomenten die van invloed kunnen zijn op het wedstrijdverloop. Voor Willem II niet nieuw, want het speelde voorgaande seizoenen al meerdere bekerwedstrijden met een VAR. Tegen VVV wordt scheidsrechter Rob Dieperink vanuit Zeist bijgestaan door videoreferee Kevin Blom.

Selecties
Ook dit seizoen zijn er weer veel wijzigingen in de selecties te noteren. Willem II contracteerde tot op heden Woud, Palacios (huur), McGarry, Llonch, Kolovos (huur), Saddiki, Meißner en Akkaynak. Mogelijk voegt ook Aras Özbiliz zich deze week nog bij dit achttal. Bij VVV zijn Vito van Crooy, Clint Leemans en Lennart Thy de belangrijkste vertrekkers. De selectie is aangevuld met onder andere Christian Kum, Jay-Roy Grot en Peter van Ooijen.

'FlagDay'
Onze supporters hebben de openingswedstrijd van het seizoen uitgeroepen tot 'FlagDay' en vragen iedereen een Willem II en/of Tilburg gerelateerde vlag mee te brengen en te laten wapperen in het Koning Willem II stadion om hun trots op de club en stad te laten blijken. Heb jij nog geen vlag? Op zaterdag kost de 'Since 1896' vlag in de fanshop slechts €7,50 in plaats van €14,95!

Van Mossel OPC 'Fan of the Match'quiz
Tijdens afgelopen Koningsdag werd in de rust van Willem II - Aris FC voor het eerst in het Koning Willem II stadion de Van Mossel OPC Fan of the Match gespeeld. Deze quiz keert zaterdagavond tijdens de rust van Willem II - VVV weer terug. Zorg dat je op tijd aangemeld bent, speel mee en maak kans op een gesigneerd thuistenue!

Steun jij de Tricolores bij de eerste wedstrijd van het seizoen? Meer informatie over de kaartverkoop vind je hier
 

Laatste nieuws