Spelen bij Willem II

Wil je bij Willem II komen voetballen?

Doel 1
Het is ons doel om het maximale uit iedere jeugdspeler te halen. Wij willen dat elk van onze jeugdspelers iedere dag beter wordt, als voetballer en als mens. Natuurlijk hopen wij dat dit leidt tot zoveel mogelijk jeugdspelers in ons eerste elftal.

Doel 2
We willen dat het voetbalniveau en -plezier in de regio groot Tilburg zo hoog mogelijk is. Daarom zoeken wij naar manieren om zo veel mogelijk kinderen zo lang mogelijk goede training te geven.

Visie
Wij kunnen niet voorspellen hoe goed een jonge voetballer wordt. Wij doen dan ook niet aan voorspellingen wie profvoetballer wordt en wie niet. Wij geloven wel in ontwikkeling. En wij denken in kansen. Daarom willen wij zo veel mogelijk kinderen die voetballen leuk vinden de kans geven zich bij ons in de kijker te spelen. Want hoe meer kinderen goede training krijgen des te groter wordt de kans dat het voetbalniveau van de kinderen omhooggaat. Voor ons is het voetbalniveau natuurlijk belangrijk, maar hoe jonger je bent des te belangrijker wij jouw aanpassingsvermogen vinden. Hoe beter jij in staat bent je aan te passen en dus te leren en presteren des te groter de kans dat jij het maximale uit jezelf weet te halen.

Willem II Voetbalacademie
Om onszelf en de kinderen meer tijd te geven om erachter te komen of spelen in de Willem II Voetbalacademie passend is voor zowel het kind als voor ons, is het Willem II Trainingsplan in het leven geroepen. Het Willem II Trainingsplan heeft twee doelen: Het eerste doel is om een beter beeld van de speler te krijgen, om een meer accurate inschatting te maken of de speler past bij de Willem II Voetbalacademie. Het tweede doel is om zoveel mogelijk kinderen uit de regio groot Tilburg goede training te geven. Idealiter stroomt elk kind de Willem II Voetbalacademie in vanuit het Willem II Trainingsplan. De trainingen van het Willem II Trainingsplan vinden plaats op ons eigen complex, normaliter op de woensdagmiddag. Mocht de speler hiervoor in aanmerking komen dan zal hij door ons worden uitgenodigd. In deze uitnodiging staat de aanvullende informatie.

Mogelijkheid tot eenmalig meetrainen met het Trainingsplan*
Ben jij geboren in 2006, 2007, 2008, 2009 of 2010 en wil jij kans maken op een eenmalige uitnodiging om mee te trainen met het Trainingsplan, met de mogelijkheid tot instroom in het Trainingsplan, buiten de Talentendagen om? Vul dan de link hieronder in! Let op, wij stellen hoge eisen aan onze spelers en daarom kan het voorkomen
dat we je niet uitnodigen. Wij nodigen alleen spelers uit die wonen in regio Groot Tilburg. Als je binnen 5 werkdagen geen reactie op je verzoek hebt ontvangen, dan nodigen we je helaas niet uit.

Update: Het is dit seizoen ('20-21) niet meer mogelijk om een officiĆ«le stage af te dwingen via het Trainingsplan. Je bent echter meer dan welkom om eens te komen trainen en kijken of je hier beter gaat worden als voetballer. Voor volgend seizoen worden de plannen ietwat gewijzigd, dit communiceren wij zo snel als mogelijk via deze website.

Geboortejaar Mogelijkheid
2014 t/m 2010 Willem II Voetbalkampen
2010 t/m 2006 Eenmalige training Willem II Trainingsplan*
2005 t/m 2003 Testtraining**

Mogelijkheid tot meedoen aan testtraining**
De eerstvolgende testtraining is op zondag 28 februari. Klik hier om te kijken of je voldoet aan onze eisen en voorwaarden. Je krijgt vijf dagen van tevoren te horen of je bent uitgenodigd. Over de keuze valt niet te corresponderen.

  • De deelnemer moet geboren zijn in 2003, 2004 of 2005;
  • De deelnemer speelt minimaal in het eerste selectieteam van de eigen club (bijvoorbeeld JO16-1, JO17-1 of JO18-1);
  • De deelnemer heeft een zeer hoge intrinsieke motivatie;
  • De deelnemer is woonachtig in regio Tilburg en omgeving.
  • Mocht je worden uitgenodigd voor de testtraining, dan ontvang je t.z.t. een brief met meer concrete informatie.