Spelen bij Willem II

Wil je bij Willem II komen voetballen?

Doel 1
Het is ons doel om het maximale uit iedere jeugdspeler te halen. Wij willen dat elk van onze jeugdspelers iedere dag beter wordt, als voetballer en als mens. Natuurlijk hopen wij dat dit leidt tot zoveel mogelijk jeugdspelers in ons eerste elftal.

Doel 2
We willen dat het voetbalniveau en -plezier in de regio groot Tilburg zo hoog mogelijk is. Daarom zoeken wij naar manieren om zo veel mogelijk kinderen zo lang mogelijk goede training te geven.

Visie
Wij kunnen niet voorspellen hoe goed een jonge voetballer wordt. Wij doen dan ook niet aan voorspellingen wie profvoetballer wordt en wie niet. Wij geloven wel in ontwikkeling. En wij denken in kansen. Daarom willen wij zo veel mogelijk kinderen die voetballen leuk vinden de kans geven zich bij ons in de kijker te spelen. Want hoe meer kinderen goede training krijgen des te groter wordt de kans dat het voetbalniveau van de kinderen omhoog gaat. Voor ons is het voetbalniveau natuurlijk belangrijk, maar hoe jonger je bent des te belangrijker wij jouw aanpassingsvermogen vinden. Hoe beter jij in staat bent je aan te passen en dus te leren en presteren des te groter de kans dat jij het maximale uit jezelf weet te halen. 

Willem II Voetbalacademie
Om onszelf en de kinderen meer tijd te geven om erachter te komen of spelen in de Willem II Voetbalacademie passend is voor zowel het kind als voor ons, is het Willem II Trainingsplan in het leven geroepen. Het Willem II Trainingsplan heeft twee doelen: Het eerste doel is om een beter beeld van de speler te krijgen, om een meer accurate inschatting te maken of de speler past bij de Willem II Voetbalacademie. Het tweede doel is om zoveel mogelijk kinderen uit de regio groot Tilburg goede training te geven. Idealiter stroomt elk kind de Willem II Voetbalacademie in vanuit het Willem II Trainingsplan.

De trainingen van het Willem II Trainingsplan vinden plaats op ons eigen complex, normaliter op de woensdagmiddag. Mocht de speler hiervoor in aanmerking komen dan zal hij door ons worden uitgenodigd. In deze uitnodiging staat de aanvullende informatie.

Mogelijkheid tot eenmalig meetrainen met het Trainingsplan
Ben jij geboren in 2006, 2007, 2008, 2009 of 2010 en wil jij kans maken op een eenmalige kans om mee te trainen met het Trainingsplan, met de mogelijkheid tot instroom in het Trainingsplan, buiten de Talentendagen om? Vul dan dit inschrijfformulier in! Let op, wij stellen hoge eisen aan onze spelers en daarom kan het voorkomen dat we je niet uitnodigen.

Wij nodigen alleen spelers uit die wonen in regio Groot Tilburg. Als je binnen 5 werkdagen geen reactie op je verzoek hebt ontvangen, dan nodigen we je helaas niet uit.

Mogelijkheid tot meedoen aan testwedstrijd
Op zondag 31 januari 2021 organiseren wij een testwedstrijd voor spelers geboren in 2003, 2004 of 2005, met het oog op het seizoen 2021-2022. Deze dag zal ongeveer duren van 11:00 uur tot 13:00 uur. Wil je hieraan deelnemen, schrijf je dan in via deze link. Wij stellen echter wel een aantal voorwaarden aan de inschrijving:

  • De deelnemer moet geboren zijn in 2003, 2004 of 2005;
  • De deelnemer speelt minimaal in het eerste selectieteam van de eigen club (bijvoorbeeld JO16-1, JO17-1 of JO18-1);
  • De deelnemer heeft een zeer hoge intrinsieke motivatie;
  • De deelnemer is woonachtig in regio Tilburg en omgeving.

Mocht je worden uitgenodigd voor de testwedstrijd, dan ontvang je t.z.t. een brief met meer concrete informatie.

Willem II Talentendagen 2020-2021
Momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven voor een Talentendag. Houd deze pagina in de gaten voor eventuele veranderingen. De volgende Talentendagen vinden normaal gesproken medio januari 2021 plaats. Wij delen dit dan ook via onze kanalen.