Spelen bij Willem II

Wil je bij Willem II komen voetballen?

Doel 1
Het is ons doel om het maximale uit iedere jeugdspeler te halen. Wij willen dat elk van onze jeugdspelers iedere dag beter wordt, als voetballer en als mens. Natuurlijk hopen wij dat dit leidt tot zoveel mogelijk jeugdspelers in ons eerste elftal.

Doel 2
We willen dat het voetbalniveau en -plezier in de regio groot Tilburg zo hoog mogelijk is. Daarom zoeken wij naar manieren om zo veel mogelijk kinderen zo lang mogelijk goede training te geven.

Visie
Wij kunnen niet voorspellen hoe goed een jonge voetballer wordt. Wij doen dan ook niet aan voorspellingen wie profvoetballer wordt en wie niet. Wij geloven wel in ontwikkeling. En wij denken in kansen. Daarom willen wij zo veel mogelijk kinderen die voetballen leuk vinden de kans geven zich bij ons in de kijker te spelen. Want hoe meer kinderen goede training krijgen des te groter wordt de kans dat het voetbalniveau van de kinderen omhoog gaat. Voor ons is het voetbalniveau natuurlijk belangrijk, maar hoe jonger je bent des te belangrijker wij jouw aanpassingsvermogen vinden. Hoe beter jij in staat bent je aan te passen en dus te leren en presteren des te groter de kans dat jij het maximale uit jezelf weet te halen. 

Leeftijden
Er bestaan verschillende paden om in te stromen in de Willem II Voetbalacademie. Hoe jonger je bent en er meer tijd is voor jouw ontwikkeling des te meer kansen er voor je zijn. 

Onderbouw (tot en met Onder 12)
De Willem II Voetbalacademie kent geen onderbouw, ons jongste jeugdteam speelt in de Onder 13-competitie. Wij geloven in ontwikkeling en willen daarom wel zoveel mogelijk kinderen in de regio groot Tilburg goede voetbaltraining geven. Dat is ons streven. Daarom zijn we de Voetbalschool gestart en zoeken wij de samenwerking met amateurverenigingen in de buurt. 

Leeftijdscategorie Onder 10, Onder 11, & Onder 12
Kinderen in deze leeftijdscategorie worden door Willem II uitgenodigd om deel te nemen aan de Voetbalschool. Natuurlijk zijn voetbalkwaliteiten belangrijk, maar met name intrinsieke motivatie en betrokkenheid zijn essentieel om een uitnodiging van ons te ontvangen. Kort gezegd, als jij in de regio groot Tilburg woont en voetballen helemaal geweldig vindt dan kom je in aanmerking. Hoe vinden wij jou? Tijdens het voetballen bij je huidige vereniging val je op bij onze scouts. Daarna ontvang je een uitnodiging voor de Voetbalschool. Er is nog een tweede manier, die geldt echter alleen voor kinderen van SC ’t Zand, Hilvaria en SV VOAB. Met deze drie verenigingen werken wij samen en organiseren wij een Talentendag. Speel je bij SC ’t Zand, Hilvaria of SV VOAB? Geef je daar dan op voor de Talentendag bij jouw vereniging!

Middenbouw (Onder 13, Onder 14 & Onder 15)
In de middenbouw organiseren wij de Open Talentendag. Ieder kind in de regio dat voetballen en zijn voetbalkwaliteiten geweldig vindt kan zich hier voor opgeven. 

Bovenbouw (Onder 16, Onder 17 & Onder 18)
In de bovenbouw komen de spelers steeds dichterbij de leeftijden waarop ze eventueel profvoetballer kunnen worden. In deze leeftijdscategorie zijn de eisen hoog en is de tijd en ruimte voor ontwikkeling beperkt. Dit houdt in dat jij naast jouw sterke aanpassingsvermogen met name heel goed moet kunnen voetballen. Hier wordt de piramide smaller. Daarom werken we in deze leeftijdscategorie niet meer met Talentendagen of de Voetbalschool. Toch bieden we met een testwedstrijd wel een mogelijkheid voor spelers in deze leeftijdscategorie. Gezien de korte tijd die we hebben om je te ontwikkelen, gelden er strenge eisen bij het inschrijven voor deze testwedstrijd. In de jeugd moet je minimaal in de 3e divisie voetballen of bij een BVO spelen (en daar zonder vergoeding weg mogen aan het eind van het seizoen). Of je speelt al in het eerste elftal van je huidige vereniging, minimaal 2e klasse. Wij bepalen vervolgens of we je uitnodigen voor de testwedstrijd of niet, dit is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen. 
Testwedstrijd: zondag 22 maart 2020.
Trainingen: zondag 5, 12 en 19 april 2020.
 

Onder 8
Onder 9
Voetbalschool. Klik hier

Onder 10
Onder 11
Onder 12

Talentendag samenwerkingsclubs. Klik hier

Onder 13
Onder 14
Onder 15

Open talentendag. Klik hier
Onder 16
Onder 17
Onder 18
Onder 19
Testwedstrijd (maart), trainingen in april. Klik hier

 

Begrippenlijst
Aanpassingsvermogen = het vermogen om je aan te passen aan de situatie zodat je je maximaal ontwikkelt en presteert (o.a. intrinsieke motivatie, betrokkenheid, lerend vermogen, zelf-regulatie).
Intrinsieke motivatie = je doet iets omdat dat doen je plezier/voldoening geeft.
Betrokkenheid = je doet actief mee met wat je aan het doen bent.
Lerend vermogen = hoe veel en hoe snel jij leert van ervaringen, trainingen, tips, etc.
Zelf-regulatie = hoe goed jij bent in het handelen naar je doel (bereik jij vaak jouw doel?).