Regeling toegang competitiewedstrijden

Op 20 september 2020 staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 gepland in het Koning Willem II stadion. Om rekening te houden met het KNVB-protocol voor een veilige opstart van het betaald voetbal, kunnen niet al onze sponsorrelaties tegelijk bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn.

In 2020 spelen zeven thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo, Feyenoord, FC Twente, Vitesse, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en Ajax*. Een sponsorrelatie kan op basis van de beperkt beschikbare capaciteit minimaal vijf wedstrijden bijwonen waarvan maximaal één topwedstrijd (Feyenoord of Ajax).

In dit nieuwsbericht vertellen we u gedetailleerd over de plannen voor de komende maanden. Mocht u behoefte hebben aan nadere uitleg, neem dan contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar business@willem-ii.nl

 • Willem II streeft ernaar sponsors minimaal 5 van de 7 wedstrijden te kunnen laten bijwonen.
   
 • Sponsors moeten zich middels de Willem II Bundeling App aanmelden voor de wedstrijden. Als men zich niet aanmeldt, gaan we ervan uit dat de sponsor geen interesse of geen tijd heeft om te komen. Gebruikt u de App nog niet, dan vragen we u dat alsnog zo snel mogelijk te doen. Stuurt u daarvoor een email naar business@willem-ii.nl en u ontvangt uw toegangsgegevens voor de App. 
   
 • Bij het aanmelden geeft u aan met hoeveel personen u komt, wie u meeneemt en of u tot een huishouden behoort. Uiteraard kunt u zich niet met meer personen aanmelden dan het aantal stoelen waar u contractueel recht op heeft. Zo kan het stoelenplan geoptimaliseerd worden en kunnen er meer sponsors toegang krijgen tot de wedstrijden. 
   
 • Aanmelden voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen (op 20 september tegen Heracles) kan vanaf donderdag 3 september via de App. 
   
 • Meldt een sponsor zich aan en zijn er voor de betreffende wedstrijd meer aanmeldingen dan stoelen beschikbaar dan vindt op basis van roulatie toewijzing plaats, waarbij als uitgangspunt geldt dat iedereen minimaal 5 wedstrijden kan bijwonen tot aan de winterstop. U ontvangt per wedstrijd uw e-tickets per email, met daarop waar u zit en tot welke Hospitality ruimte u toegang heeft. 
 • Voor houders van een rittenkaart geldt dat toegang tot de wedstrijden alleen mogelijk is als er nog capaciteit beschikbaar is nadat de vaste stoelhouders de kans hebben gehad hun plaats te reserveren. 
 • Met name voor de topwedstrijden tegen Feyenoord en Ajax zal er meer vraag dan aanbod zijn. Daarom garanderen we vooralsnog dat u een van beide wedstrijden kunt bijwonen, maar afhankelijk van de ontwikkelingen en de uiteindelijke vraag kan het ook zijn dat u beide wedstrijden kunt bijwonen. 
 • Mocht het niet mogelijk zijn u toegang te geven tot een of meerdere wedstrijden, dan heeft u als sponsor recht op compensatie naar rato van het aantal bij te wonen wedstrijden. Bijvoorbeeld: mocht u 5 van de 7 wedstrijden hebben kunnen bijwonen, dan wordt u voor 2 wedstrijden financieel gecompenseerd op de factuur. In januari 2021 zullen we u berichten over de status van uw specifieke compensatie. 
 • Op de tweede etage van het hoofdgebouw is ruimte voor maximaal 250 personen. Hierdoor kunnen niet alle box-houders tegelijkertijd vanaf de tweede etage naar de wedstrijden kijken.
 • De helft van de boxen zal daarom op wedstrijdniveau dicht blijven en de andere helft open. De volgende wedstrijd gaat het precies andersom. Via de open boxen zullen gasten toegang hebben tot hun stoelen op de tribune. 
 • Als gevolg hiervan zullen boxhouders een aantal wedstrijden vanaf de eerste etage (Business Club) of vanaf Ere Noord de wedstrijd kunnen bijwonen met toegang tot de Hospitality ruimte op de eerste etage of toegang tot de speciaal daarvoor gebouwde VIP-tent op het voorterrein. 
   
 • Stoelhouders op de eerste etage (Business Club of Young Business Club) kunnen niet naar de tweede etage en zullen hun Hospitality genieten op de eerste etage of in de VIP-tent op het voorterrein. 
   
 • Doordat we een VIP-tent bouwen op het voorterrein, zullen er ook beperkingen zijn ten aanzien van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De komende weken zal verder gewerkt worden aan oplossingen hiervoor waardoor uw reis naar het stadion zo comfortabel mogelijk kan plaatsvinden.
   
 • In nauwe samenspraak met Bonheur trachten we de Hospitality in alle vertrekken zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw verwachtingen rekening houdend met de beperkingen die ons worden opgelegd. Gasten wordt verzocht te zitten aan tafeltjes en lopen zo veel mogelijk te beperken. Dit geldt ook voor de skyboxen. Gastvrouwen en gastheren zullen drankjes en hapjes uitserveren. Ook zullen er beperkingen zijn wat betreft het gebruik van de eigen muziekinstallaties in de boxen. Vooralsnog zijn de reguliere openingstijden van toepassing. Dus een uur voor de wedstrijd tot 3 uur na de wedstrijd. Mocht hierin verandering komen, dan laten we dat per wedstrijd van te voren weten.

Bijzondere omstandigheden
Wij doen onder deze bijzondere omstandigheden ons best om voor alle sponsors een bezoek aan thuiswedstrijden zo veilig mogelijk te maken waarbij de gastvrijheid van Willem II zo goed als mogelijk aansluit bij uw verwachtingen. Omdat we genoodzaakt worden moeilijke keuzes te maken is niet te voorkomen dat we soms sponsors moeten teleurstellen. Uiteraard proberen we dat tot een minimum te beperken. Wij hopen op begrip van onze sponsors en kijken uit naar een succesvol nieuw seizoen.

*Speelschema thuiswedstrijden

Zondag 20 september 14.30 uur Willem II - Heracles Almelo
Zondag 4 oktober 14.30 uur Willem II - Feyenoord
Zaterdag 17 oktober 20.00 uur Willem II - FC Twente
Zondag  1 november 16.45 uur Willem II - Vitesse
Zaterdag 21 november 18.45 uur Willem II - VVV-Venlo
Zondag 13 december 16.45 uur Willem II - Sparta Rotterdam
Woensdag 23 december 18.45 uur Willem II - Ajax