INVALLERS MAKEN HET VERSCHIL TEGEN GO AHEAD: 2-0.

Met een 2-0 zege op hekkensluiter Go Ahead Eagles houdt Willem II uitzicht op de play-offs om Europees voetbal. De thuisclub kwam pas na rust op dreef. De invallers Fran Sol en Jari Schuurman trokken de driepunter over de streep: 2-0.

Willem II speelde een uiterst moeizame eerste helft tegen de promovendus uit Deventer. In de openingsfase leek er nog weinig aan de hand te zijn. De Tricolores trokken het initiatief naar zich toe en Go Ahead Eagles beperkte zich tot tegenhouden. Verder dan enkele corners en een afgekeurd doelpunt van Thom Haye kwam de thuisclub niet.

LAATSTE KANS

Go Ahead Eagles vocht voor zijn laatste kans en de mannen van Robert Maaskant waren zich goed bewust van het belang van de wedstrijd. Na een half uur namen de gasten het initiatief brutaal in handen. Marcel Ritzmaier, Sam Hendriks en Jarchinio Antonia probeerden het van afstand, maar vooral uitblinker Daniel Crowley bezorgde Willem II handenvol werk. De Arsenal-huurling was vlak voor rust bijna succesvol, maar Kostas Lamprou was net op tijd om de openingstreffer te voorkomen. In deze fase van de wedstrijd verdienden de gasten een voorsprong. De anders zo stoïcijnse Erwin van de Looi wond zich langs de zijlijn mateloos op over het matige optreden van zijn ploeg. De trainer wachtte tot de rust met ingrijpen.

SOL SUCCESVOL

Met Sol voor Lieftink kwam Willem II een stuk beter uit de kleedkamer. De thuisclub drong Go Ahead terug op eigen helft. De gasten moesten vol aan de bak om de Tilburgse dadendrang aan banden te leggen en kwamen zelf niet meer aan voetballen toe. Toch ontsnapte Willem II bij een spaarzame tegenstoot van de Eagles. Sam Hendriks ging net onder de bal door en bij de tweede paal raakte Pedro Chirivella uit balans. Een minuut of tien later was het aan de andere kant wel raak. Jordy Croux draaide eerst met een knappe actie oud-Willem II´er Rochdi Achenteh dol. Vervolgens liet hij met rechts een afgemeten voorzet los die Fran Sol op waarde wist te schatten. De Spanjaard kopte zijn tiende eredivisietreffer tegen de touwen: 1-0.

BEKEKEN VOLLEY

Met Jari Schuurman in de ploeg voor Haye verdedigde Willem II de voorsprong. De Feyenoord-huurling kroonde zich in de heenwedstrijd in Deventer nog tot matchwinner. Ook nu deed hij Go Ahead pijn. Na een doorkopbal van Obbi Oulare gaf hij met een bekeken volley doelman Zwarthoed het nakijken: 2-0. Eagles-trainer Maaskant probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren, maar het was tevergeefs. Zijn klus in Deventer lijkt net als twee jaar geleden in Breda op een teleurstelling uit te lopen.

RESULTAAT TELT

Willem II verdiende de overwinning op basis van een goede tweede helft. Over het optreden in het eerste bedrijf was trainer Van de Looi minder te spreken. Hij besefte dat zijn ploeg zich in de eerste drie kwartier flink in de nesten had kunnen werken. Het eindresultaat vergoedde veel, zoniet alles. Willem II speelde zich definitief veilig en is terug in de race voor de play–offs om Europees voetbal. (AP)