Tweede gelijkspel op rij voor Willem II O21

Joris de Kinderen
Geert van Erven

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag voor de tweede keer op rij gelijk in Divisie 2. Na een vroeg tegendoelpunt gingen de Tilburgers met een voorsprong de rust in door treffers van aanvallers Zico Soree en Naïm Matoug. De gelijkmaker van ADO vroeg in de tweede helft gooide roet in het eten, eindstand 2-2.

Door de zaterdagavondwedstrijd van het eerste elftal tegen VVV-Venlo (2-0 winst), kon hoofdtrainer Kenny Verhoene ’s middags geen beroep doen op Maarten Schut en Khaled Razak. Middenvelder Amine Lachkar zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

Doelpuntrijke eerste helft
De openingsfase ging gelijk op. Toch was het ADO dat aan mocht tekenen voor de openingstreffer. Na slordig uitverdedigen werd van dichtbij binnengeschoten: 0-1. Drie minuten later blunderde ook de Haagse defensie. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door centrumspits Soree, die knap om de keeper dribbelde en koeltjes afrondde: 1-1. Op slag van rust kwamen de Tricolores op voorsprong. Een voorzet van Pieter van Maarschalkerwaard werd door Matoug beheerst linksonder raak geschoten: 2-1.

Veel mogelijkheden
In de tweede helft schoot ADO uit de startblokken. Na een goede redding van doelman Karst de Leeuw werd een voorzet enkele minuten later alsnog binnengeschoten: 2-2. Een lading aan Tilburgse kansen volgde. Zo trachtten Ky-Mani van Gönter (redding), Matoug (naast) en Van Maarschalkerwaard (uitverdedigd) de Haagse goalie zonder succes te verschalken. Na 75 minuten kreeg Soree de grootste kans op de winnende. In een 1-op-1 situatie was de grote teen van de doelman voldoende om hem zijn doelpunt te ontnemen. In de rebound kopte invaller Emre Eksi naast. In het restant van de wedstrijd werden door beide ploegen geen grote kansen gecreëerd, eindstand 2-2.

Op zaterdagmiddag 6 april speelt Willem II O21 de Brabantse Derby tegen NAC Breda O21. Om 14.45 uur wordt afgetrapt op Sportpark Heksenwiel. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.