Willem II blijft op koers
Enrico van den Elshout
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft vanavond met 2-0 van VVV Venlo gewonnen. Jeredy Hilterman bracht de Tricolores in de eerste helft met een fraai stiftje aan de leiding. Direct na rust werd de voorsprong vergroot door een eigen doelpunt van Rick Ketting.

De gasten uit Venlo gingen brutaal van start en drongen Willem II terug op de eigen helft. Het duurde bijna een kwartier voordat de manschappen van Peter Maes grip op de wedstrijd kregen, hetgeen dat direct resulteerde in een aantal corners waar echter geen gevaar uit voort kwam. Een overtreding van Roel Janssen op Jeredy Hilterman ter hoogte van het strafschopgebied leek het eerste grote gevaar op te leveren. Matthias Verreth schoot de toegekende vrije trap echter naast.

hilterman

Stiftje
De openingstreffer liet echter niet lang op zich wachten. Thijs Oosting onderschepte de bal bij het uitverdedigen van de Venlonaren en gaf de bal aan Hilterman, die met een schitterende stiftbal de bal over keeper Delano van Crooij schoot: 1-0. Kort daarna moest Ringo Meerveld met een blessure naar de kant en nam Max Svensson zijn plaats in. Willem II controleerde de wedstrijd en leek vlak voor rust op een ruimere voorsprong te komen. Een afstandspegel van Rob Nizet stuitte op keeper Van Crooij en in de rebound legde dezelfde Nizet de bal op het hoofd van Oosting die rakelings over het doel kopte.

Voorsprong verdubbeld
Direct na rust maakte Willem II aan alle illusies van de gasten een einde. Svensson zette vanaf eigen helft een fraaie combinatie op, die via een omhaal van Hilterman, bij Nick Doodeman terecht kwam. Zijn strakke voorzet werd bij de eerste paal door Rick Ketting in het doel gegleden: 2-0.

Goed georganiseerd verdedigen
Een smet op de feestvreugde was het uitvallen van Matthias Verreth. Op een afstandsschot van Oosting na, wat via de vingertoppen van keeper Van Crooij over de achterlijn verdween, waren de Tilburgse wapenfeiten daarmee ook geteld. VVV Venlo probeerde via Mohammed Odriss de aansluitingstreffer nog te forceren, maar zijn kopbal verdween naast de doelpaal. Met goed georganiseerd verdedigen trokken de Tricolores vervolgens de overwinning over de streep en blijven daardoor op koers voor promotie.