Wedstrijdverslag Willem II - Heracles Almelo, zondag 26-8-2018

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Heracles was Ivan Maas de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Opstellingen

Willem II start met: 
Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios,  Aras Özbiliz, Pol Llonch, 
Fran Sol, Daniel Crowley, Damil Dankerlui, Donis Avdijaj en Atakan Akkaynak.                         

Heracles Almelo start met: 
Janis Blaswich, Robin Propper, Bart van Hintum, Kristoffer Peterson, Adrián Dalmau, Yoëll van Nieff, Wout Droste, Mohammed Osman, Brandley Kuwas, Stephen Sama en Alexander Merkel.

In de 1e minuut kreeg Fran Sol een kansje maar die ging net mis. In de 10e minuut kreeg Heracles een vrije trap in de buurt van de zestien. Die werd gelukkig tegengehouden door Timon Wellenreuther. Toen gebeurde er iets wat niemand had verwacht. De keeper van Heracles maakte een foutje maar kwam goed weg doordat de bal net langs het doel rolde. Toen kwam Willem II in de 25e minuut op 1-0 voorsprong door het doelpunt van Donis Avdijaj. Kort daarna in de 28e minuut scoorde hij ook de 2-0. In de 33e minuut scoorde Fran Sol, zijn eerste doelpunt van het seizoen met een prachtige kopbal en werd het 3-0. Hierna was het rust.

Willem II had de smaak te pakken en hield dit ook in de 2e helft van de wedstrijd vast. In de 52e minuut kreeg Willem II een penalty, nadat de overtreding op Diego Palacios door de VAR was bekeken. Uit die penalty scoorde Fran Sol met een sprongetje de 4-0. In de 70e minuut maakte Fran Sol zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Een hattrick voor Fran Sol, de 5-0 uit een prachtige dieptepass. Hij was in vorm en hopelijk blijft hij bij Willem II. 

Na 95 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en waren de 3 punten binnen. Een super leuke wedstrijd om bij te zijn. Tijdens de persconferentie zei de trainer van Heracles dat Willem II verdiend gewonnen had. Adrie Koster was het daarmee eens. De trainer van Heracles grapte nog dat je dan maar beter 1 keer met 5-0 kunt verliezen dan 5 keer met 1-0. 
Op naar de wedstrijd tegen PSV.                                      

Ivan Maas