Onderuit tegen efficiënt VVV
Enrico van den Elshout
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II is de play-offs-offs niet goed van start gegaan. In Venlo werd met 3-2 van VVV-Venlo verloren. In de eerste helft zorgden twee doelpunten van Jizz Hornkamp en twee treffers van Sven Braken voor de 2-2 ruststand. Na rust zorgde Nick Venema voor de 3-2 eindstand.

De grootste verrassing in de basisopstelling van trainer Reinier Robbemond was de naam van Valentino Vermeulen. Hij nam de plaats in van de niet fitte Leeroy Owusu. Tijdens de warming-up raakte Wessel Dammers tot overmaat van ramp ook geblesseerd en moest zich door Niels van Berkel laten vervangen.

ddd

Snelle openingstreffer

Na een aftastend begin, waarin Robert Klaassen al na vijf minuten een gele kaart na een overtreding op Jesse Bosch ontving, nam Willem II al snel het initiatief in de wedstrijd. De eerste echte kans was daarna ook direct raak. Lucas Woudenberg gaf vanaf de linkerkant een uitstekende voorzet op Jizz Hornkamp. De bal viel precies over de verdediging, waarna de spits eenvoudig kon binnen tikken: 0-1.

awd

Op rozen

In de fase daarna was Willem II heer en meester, alleen het ging slordig met het balbezit om. Net toen VVV weer wat grip op de wedstrijd leek te krijgen, was daar de voorzet van Elton Kabangu, die nog door Thijs Oosting werd gemist, maar vervolgens met uiterste precisie door Jizz Hornkamp in de linkerkruising werd geschoten: 0-2. Willem II leek op rozen te zitten, maar kwam van een koude kermis thuis.

Terug bij af

Vlak voor het rustsignaal strafte de thuisclub balverlies in het zestienmetergebied af. Sven Braken frommelde zich door de verdediging en tikte de aansluitingstreffer binnen: 1-2. In de twee minuten extra speeltijd ging het vervolgens goed mis. Scheidsrechter Dieperink was het in eerste instantie ontgaan, maar de VAR had geconstateerd dat Pol Llonch zijn arm niet op een natuurlijk manier langs zijn lichaam had bij het uitverdedigen. Dieperink besloot een penalty te geven, die wederom door Sven Braken snoeihard en daarmee onhoudbaar in de rechterhoek werd geschoten: 2-2.

ss

Achterstand

Na de rust ging Willem II op jacht naar een nieuwe voorsprong. Pogingen van Oosting, Van Berkel en Kabangu werden door keeper Ennio van der Gouw gepareerd. VVV ging daarentegen wel effectief met de kansen om. De eerste de beste aanval na de rust was namelijk wel raak. Na een uitstekend uitgespeelde aanval was het ditmaal Braken met een assist op Nick Venema, die de bal in de linkerhoek binnenschoot: 3-2. Enkele minuten later had Venema zijn tweede treffer van de avond kunnen maken, maar vanuit vrije positie voor keeper Joshua Smits kopte hij naast het doel.

Tij keren

Met een driedubbele wissel (Heerkens, Bokila en Meerveld) probeerde Robbemond het tij te keren. Het mocht helaas niet baten, want veel verder dan een schot van Hornkamp dat door Van der Gouw werd gekeerd, kwamen de Tricolores niet. Omdat Joshua Smits met twee knappe reddingen meer tegentreffers voorkwam, eindigde het aantrekkelijke duel in een 3-2 overwinning voor de thuisclub. Zaterdag moet Willem II met twee treffers het verschil maken om binnen reguliere speeltijd VVV te verslaan en de volgende ronde te bereiken.