Willem II O17 hengelt kampioenschap binnen

Jack Harte
Femke Kuijpers

Op een zonovergoten Sportpark Prinsenhoeve is Willem II O17 zaterdag voor de tweede keer op rij kampioen geworden. Onder toeziend oog van familieleden en vrienden werd nummer 2 IJsselmeervogels met een grote score verslagen (7-0) en op klinkende wijze het kampioenschap binnengehaald.

Trainer Pim Hendriks begon zijn betoog vooraf rustig en legde de nadruk op het behalen van de doelstelling. Uitgerekend concurrent IJsselmeervogels was de enige ploeg die O17 daar nog van kon weerhouden. Bij de Willem II’ers zat voor de aftrap het gevoel om revanche te nemen voor de 2-1 nederlaag van de uitwedstrijd er diep in.

Riante voorsprong bij rust

O17 speelde in de eerste helft ondanks de hoge druk van IJsselmeervogels uitstekend. De Tricolores speelden zich op een knappe manier onder de druk uit en zorgde binnen 20 minuten via Jaiz Benjaddi (‘11), Uriel van Aalst (‘13) en Julian van Esdonk (‘19) voor een riante voorsprong.

O17

Loepzuivere hattrick

De tweede helft begon met wederom veel druk van IJsselmeervogels, dat tijdens de wedstrijd overschakelde naar een driemans-verdediging. Willem II benutte de daardoor geboden ruimten goed en scoorde na rust nog vier keer, met een onvervalste hattrick van Haye van Gemert (minuut ’62, ’69 en ’80) als hoogtepunt na de rust. De spits van O17 kroonde zich uiteindelijk met maar liefst 44 doelpunten tot topscoorder. Het laatste doelpunt werd in de 84e minuut gescoord door wederom Benjaddi. Hendriks gunde alle bankzitters eveneens speelminuten, waarmee hij het gezamenlijke succes wilde benadrukken.

O17

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Het behalen van het kampioenschap werd door spelers en staf samen gevierd, waarbij uiteraard de bloemen niet ontbraken. In de kleedkamer werd de hele staf op een douche getrakteerd