O21 onderuit tegen koploper GAE

Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Het is Willem II O21 zaterdagmiddag niet gelukt om te stunten tegen koploper Go Ahead Eagles. Na een vroege rode kaart van Valentino Vermeulen (twee keer geel) kwamen de Tilburgers tot weinig uitgespeelde kansen. De Deventenaren maakten gretig gebruik van de man-meer-situatie, waardoor O21 uiteindelijk het veld verliet met een 4-1 nederlaag.

Het vlaggenschip van de Willem II Jeugdopleiding mocht rekenen op een flink aantal versterkingen. Zo sloten onder andere Valentino Vermeulen, Niels van Berkel en Wesley Spieringhs aan bij de selectie. Hoofdtrainer Jurgen de Haan had voor alle spelers van het eerste elftal een basisplek gereserveerd.

Vroege voorsprong

Willem II begon sterk aan de wedstrijd. Al in de openingsfase stoomde Vermeulen na een steekbal van Chip Engels op. De rechtsback schoof de bal in de linkerhoek: 0-1. Een minuut later verdubbelde Naïm Matoug bijna de voorsprong na goed voorwerk van Jelte Pal, maar de keeper bracht redding. Halverwege de eerste helft deed GAE wat terug. Jahnoah Markelo schoot na een solo prachtig raak van afstand: 1-1. Het antwoord van Willem II kwam in de vorm van een poging van Wesley Spieringhs, maar de goalie redde wederom.

ce
Chip Engels verzorgde de assist van het enige Willem II-doelpunt.

Wedstrijd uit handen

Na 33 minuten veranderde het wedstrijdbeeld volledig nadat Vermeulen zijn tweede gele kaart van de middag pakte. Nog vóór rust lagen de 2-1 (een-op-een) en 3-1 (frommelgoal) in het net achter keeper Connor van den Berg. Na rust moest de jonge doelman meteen weer vissen nadat een voorzet vanaf rechts werd binnengetikt: 4-1. Een stortvloed aan kansen voor Go Ahead volgde, maar Van Den Berg redde meermaals uitstekend.

Na drie wissels in minuut 70 kwamen de Tilburgers weer aan voetballen toe. Invaller Hafid Jahaoui zag zijn inzet vol op de lat uiteenspatten. In de slotfase probeerden Martijn van der Sande (over), Jahaoui (kopbal) en Matoug (naast) het tevergeefs. Nét voor het eindsignaal poeierde Spieringhs de bal nog op doelman Nando Verdoni, die zich niet liet verrassen.

Zaterdag 22 april speelt Willem II O21 na vijf weken weer eens een thuiswedstrijd. Om 15.00 uur wordt op Sportpark Prinsenhoeve afgetrapt tegen SC Heerenveen waar de Tilburgers op jacht gaan naar broodnodige punten in de strijd tegen degradatie. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.