Eenvoudige oefenzege O21

Joris de Kinderen
Toin Damen

Dinsdagavond oefende Willem II O21 tegen de amateurs van VV Gilze. Op Sportpark Verhoven waren de Tilburgers veel te sterk voor het team dat uitkomt in de Derde klasse zondag: 0-7.

Willem II O21 domineerde de wedstrijd. Al in de eerste helft werd het krachtsverschil duidelijk met twee goals, maar het gros van de doelpunten viel in de slotfase. Hoofdtrainer Jurgen de Haan gaf veel speeltijd aan spelers van Willem II O18. Ook kregen een aantal stagespelers de kans zich te bewijzen.

Langzaam op gang
De doelman van VV Gilze mocht een aantal uitstekende reddingen noteren alvorens de O21 na 16 minuten op voorsprong kwamen. Na precies een half uur spelen verdubbelde Hafid Jahaoui de voorsprong na goed voorwerk van Sabri Azarkan (O18) en Martijn van der Sande: 0-2. De Tilburgers kregen de bal voor de rust niet meer in het net.

Telraam
Kort na rust deed Azarkan zelf een duit in het zakje door de bal koelbloedig in de rechterhoek de schuiven met Jahaoui als aangever: 0-3. De twintigjarige aanvaller zette ook de 0-4 op, waarna de bal via Per van Loon door Naïm Matoug werd binnengetikt. In de slotfase maakte Matoug de mooiste van de avond. Met een bekeken schot krulde hij de bal in de kruising: 0-5. Twee minuten later bracht Mika de Jonge vleugelaanvaller Van Loon in stelling, die keurig afrondde: 0-6. Het laatste doelpunt kwam wederom op naam van Matoug. Hij schoot zes minuten voor tijd binnen: 0-7.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Willem II O21 staat gepland op zaterdag 15 april. Om 13.30 uur wordt afgetrapt in Deventer, waar nummer twee Go Ahead Eagles O21 de tegenstander is. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.