Update jeugdteams 1 april

Auteur
Jim ten Bokkel
Femke Kuijpers

Afgelopen zaterdag kwamen enkele jeugdteams weer in actie op Sportpark Prinsenhoeve. Hieronder lees je de wedstrijdverslagen van Willem II O13, O17 & O18.

O13 schiet uit de start blokken

O13 speelde afgelopen zaterdag tegen de O13 van Quick. De jongens van Willem II O13 onder leiding van Trainer Miguel van Zwieten kende een geweldige start. In de eerste minuut kwam de bal over de linkerflank bij Louk van den Boogaard. Met een bekeken schot belandde de bal in de verre hoek: 1-0.

Kort na de openingstreffer volgde de gelijkmaker. Na een zwak moment van de thuisploeg stond Willem II-keeper Syb van den Meijdenberg oog in oog met de spits van Quick en moest ‘vissen’: 1-1. Na de gelijkmaker ging de thuisploeg weer op jacht naar de voorsprong en met succes. Na prachtig combinatiespel speelde Luuk van Dal de bal laag voor naar Fabian den Hartog. Met een lage schuiver liet Den Hartog de keeper kansloos: 2-1. Nog voor de rust brak Willem II nog een keer door via Van Dal. Een hard schot in de korte hoek vond het net: 3-1. De eindscore kwam op het scorebord nadat Van Dal weer uitbrak. De keeper werd uitgespeeld en Van Dal bepaalde de eindstand op 4-1.

O17 wint een lastige wedstrijd van Quick’20

De ploeg van Pim Hendrix had het lastig tegen een gedisciplineerd Quick’20. De bezoekers namen van het eerste fluitsignaal het initiatief. Gedisciplineerd en met veel energie werden de ruimtes klein gehouden door Quick'20. Grote kansen waren schaars maar individuele kwaliteiten waren doorslaggevend in de wedstrijd. Ismael Mouhoul kreeg de bal over links en na een goede solo gaf hij de bal voor op de meegelopen Julian van Esdonk, bij de tweede paal was het makkelijk binnentikken: 1-0. De thuisploeg had het lastig en kon moeilijk onder de druk uit voetballen. Achterin werd er niks weggeven, maar de voorsprong uitbouwen lukte vooralsnog niet. Toch konden de Tilburgers een keer nog toeslaan wederom via Mouhoul. Na een goede solo tussen vier verdedigers door bereikte de flankspeler Haye van Gemert. Op dat moment kwam Uriël van Aalst opgestoomd en Van Gemert hield goed het overzicht. Van Aalst schoof vervolgens de verlossende 2-0 binnen.

O18 wint van concurrent Go Ahead Eagles

Koploper Willem II O18, onder leiding van Anouar Hadouir, kreeg nummer twee Go Ahead Egales op bezoek. De thuisploeg begon niet scherp aan de wedstrijd al na vijf minuten kon Leon Robert Opdam binnentikken na een niet goed wegwerkte voorzet: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Na een handsbal kreeg Willem II een penalty. Siegert Baartmans bleef heel rustig en vond de rechterbovenhoek: 1-1. In het restant van de eerste helft had de thuisploeg het erg zwaar en leek Go Ahead Eagles aanspraak te maken op de voorsprong. Totdat Sabri Azarkane de bal van 25 meter ineens op de pantoffel nam. Met een harde poeier verdween de bal in de linkerbovenhoek: 2-1. In de tweede helft had de thuisploeg de controle met een aantal kansen. Willem II-verdediger Sverre de Jong kreeg twee grote kansen op de derde treffer. Zijn kopbal kon van de doellijn worden gehaald en zijn schot na een vrije trap werd afgekeurd vanwege buitenspel. De stand veranderde niet: 2-1.