Willem II heeft geen kind aan FC Den Bosch
René Vermetten
Geert van Erven

Willem II heeft zich op vrij eenvoudige wijze gerevancheerd voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen FC Den Bosch. In de Brabantse hoofdstad had het weinig te duchten van de thuisploeg en zorgden Thijs Oosting voor rust en Erik Schouten in de tweede helft voor de verdiende 0-2 overwinning.

Oosting
Oosting wordt bejubeld door zijn teamgenoten

Willem II domineerde de hele eerste helft in de matig bezette De Vliert, waar ook de Tilburgse fans niet welkom waren. Toch slaagden de Tricolores er lange tijd niet in het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong. Dat lukte pas in de laatste minuut van de eerste helft toen Thijs Oosting met een droge knal de verdiende treffer liet noteren: 0-1.

Overwicht

Elton Kabangu kreeg in Den Bosch de eerste kans. In de tweede minuut nam hij uit de draai het doel van Wouter van der Steen onder vuur. Amper vijf minuten later leek de aanvaller een voorzet van Lucas Woudenberg binnen te kunnen tikken maar kwam daarbij net een teenlengte te kort. De Tricolores bleven elkaar makkelijk vinden maar het echte Tilburgse gevaar luwde. De ploeg bleef dominant getuige de 60-40 procent balbezit en de 5-1 cornerverhouding in Tilburgs voordeel. De enige kans van de thuisploeg ontstond na balverlies van Jesse Bosch waarna Gedion Zelalem de bal net over het doel van Joshua Smits schoot. Aan de andere kant van het veld haalde Bosch van grote afstand hard uit, maar eindigde de bal recht in de handen van Van der Steen. Daarmee leken beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamers op te moeten zoeken, totdat de bal bij Oosting belandde en hij zijn ploeg toch nog aan een verdiende voorsprong hielp.

Verhoudingen hersteld

FC Den Bosch kwam vervolgens fel uit de kleedkamer. Zelalem had zelfs de gelijkmaker op zijn schoen maar zag zijn inzet op de lat belanden. Daarna herstelde Willem II snel de verhoudingen op het veld en had het weinig te duchten van de Bossche opponent. Het verdubbelde ook de marge toen een schot van Jizz Hornkamp voor de voeten van Erik Schouten belandde en die raak schoot: 0-2. Willem II verzuimde vervolgens om de werkelijke krachtsverhouding in een hogere score uit te drukken.

Schouten
Schouten schiet de 0-2 binnen

Periode

Door de 2-0 zege klom Willem II niet alleen een plaatsje op de ranglijst (van 5 naar 4), maar greep het ook de koppositie in de vierde periode. Daarin heeft de ploeg van Reinier Robbemond nog de perfecte score. Volgende week wacht in Tilburg de wedstrijd tegen VVV-Venlo, de ploeg waarmee Willem II stuivertje wisselde op de ranglijst.