Comeback O21 tegen koploper

Joris de Kinderen
Femke Kuijpers & Toin Damen

Vrijdagmiddag reisde Willem II O21 af naar Leeuwarden om te spelen tegen koploper SC Cambuur. Door een mindere eerste helft keek de ploeg van Jurgen de Haan na 60 minuten tegen een 3-0 achterstand aan, waarna ze de wedstrijd in de tweede helft knap ombogen tot een 3-3 gelijkspel.

De Tilburgse beloftenploeg werd dit keer niet versterkt door Niels van Berkel, die na zijn succesvolle basisdebuut een week eerder wederom bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Ook aanvoerder Amine Lachkar en rechtsachter Jelte Pal gingen niet mee naar Friesland.

Achter de feiten aan
De openingsfase was voor Cambuur. Na 5 minuten moest Maarten Schut voor het eerst reddend optreden na een link balletje vanaf de zijkant. Niet veel later werd hij weer getest na miscommunicatie achterin, maar de doelman liet zich opnieuw niet verrassen. Halverwege de eerste helft stuitte Zico Soree op een verdediger na goed voorwerk van Arya Gorshidian en Per van Loon. Een minuut later kopte Jayden Houtriet nipt naast.

De Tilburgers hadden in de fase die volgde niks meer in te brengen. Na twee pogingen (over) was de derde kans wél raak: 1-0. Geklungel achterin zorgde vervolgens een paar minuten later voor een verdubbeling van de score: 2-0. Na rust ging Cambuur verder waar het gebleven was, waardoor de O21 na een uur spelen tegen een 3-0 achterstand aankeken.

Jeugd-18032023

Comeback
Na driekwart wedstrijd begon Willem II meer karakter te tonen. Middenvelder Chip Engels stichtte gevaar met een bal voorlangs. Een paar minuten later probeerde Soree het van 20 meter en zag zijn bal in het net ploffen: 3-1. Na een overtreding mocht Engels aanleggen voor een vrije trap, die hij prachtig in de bovenhoek krulde: 3-2. De 21-jarige tien kreeg het vervolgens op zijn heupen en gaf de bal na een uitstekende dribbel aan invaller Floris van Berkel. Eindstation Van Loon kapte vanuit rechts naar binnen en schoot zo de gelijkmaker binnen in de korte hoek: 3-3. In de slotfase had Naïm Matoug nog het winnende doelpunt op zijn schoen, maar zijn poging werd nipt gekeerd door de Friese doelman.

Op dinsdagavond 4 april speelt Willem II O21 om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen VV Gilze. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 15 april. Om 13.30 uur wordt afgetrapt in Deventer, waar nummer twee Go Ahead Eagles O21 de tegenstander is. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.