Update jeugdteams 25 februari

Auteur
Jim ten Bokkel
Femke Kuijpers

Afgelopen zaterdag kwamen enkele jeugdteams weer in actie op Sportpark Prinsenhoeve. Hieronder lees je de wedstrijdverslagen van Willem II O12, O14 & O16.

O12 speelt gelijk tegen PSV

Willem II O12 en PSV hielden elkaar in evenwicht. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken, maar kwam niet verder dan enkele kleine kansen. Daarna namen de Eindhovenaren het initiatief over en dat resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd. De PSV-spits demarreerde vanaf links en schoot de bal in de verre hoek. Lang konden de bezoekers de voorsprong niet vasthouden, want door een snelle omschakeling stond Louk van den Boogaard oog in oog met de sluitpost van PSV. Hij twijfelde geen seconde en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd hield PSV het overwicht en lukte het Willem II niet de rust te bewaren. Keeper Stijn van Uden wist de schade te beperken, waardoor Willem II één punt overhield aan het duel met PSV.

O14 verliest net voor tijd van FC Groningen

Willem II O14 verloor in extremis van FC Groningen. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite met het creëren van kansen en naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel ook steeds onzuiverder. Aanvoerder Batu Tas was met zijn bekende dribbels van achteruit dreigend, maar ook hiermee wist Willem II geen potten te breken. Lange tijd leek het af te stevenen op een gelijkspel, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers als winnaar uit de bus. Na een voorzet viel de bal bij de Groningen-aanvaller Luc Kort. Lang hoefde Kort niet na te denken. Hij schoot de bal in de bovenhoek en daarmee zijn ploeg naar de overwinning.

O16 wint dankzij sterkte tweede helft

Willem II O16 wist de drie punten op Sportpark Prinsenhoeve te houden. De Tricolores kwamen moeizaam op gang tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch en grote kansen bleven dan ook uit. Ook de Bosschenaren wisten geen potten te breken in de eerste helft. Gelukkig kwam er een getergd Willem II uit de kleedkamer. Het veldspel was vele malen beter en dit leidde tot grote kansen voor de Tilburgers. Na tien minuten in de tweede helft wist Paolo da Silva de doorgelopen Sebas Wermenbol te bereiken. Oog in oog met de Bossche sluitpost verraste Wermenbol met een fraaie stift: 1-0. Hierna bleef Willem II de druk opvoeren. Rechtsback Kris van Heertum schoot de 2-0 op het scorebord. Een afvallende bal op de rand van het zestienmetergebied werd door Van Heertum met een droge knal in de verre hoek gewerkt. De eindstand kwam op het bord na een mooie aanval over de linkerflank. Noah Groeneveld kreeg een diepe bal van Da Silva en legde de bal vervolgens goed terug op Stef Schreuders. Schreuders plaatste de bal in de korte hoek waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde.