O21 onderuit in oefenwedstrijd

Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 oefende vrijdagochtend tegen het in Divisie 3 spelende Excelsior O21. Op Sportpark Prinsenhoeve eindigde de wedstrijd in 0-1 voor de Rotterdammers.

Hoofdtrainer Jurgen de Haan gebruikte de vriendschappelijke ontmoeting om te experimenteren met een aantal positiewisselingen. Ook mochten O18-spelers Bas Pennock en Sem Morales minuten maken. Veel sterkhouders ontbraken, zij maken onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.

Gelijk opgaand
De eerste helft ging gelijk op. In de openingsfase redde Nick Frits eerst nog knap, maar uit de corner die volgde moest hij vissen: 0-1. Halverwege de eerste helft volgde een wapenfeit van Willem II. Vleugelspits Naïm Matoug zag zijn vrije trap in de muur verdwijnen. Een paar minuten later leek Per van Loon de gelijkmaker binnen te schieten, maar de Rotterdamse goalie weerhield hem van scoren met een wereldredding. Op slag van rust kon doelman Frits uitbreiding van de achterstand voorkomen.

De Jonge en Gorshidian op dreef
In de tweede helft gooide trainer De Haan het tactisch over een andere boeg, waardoor rechtsback Arya Gorshidian en middenvelder Mika de Jonge de aanval mochten leiden. Laatstgenoemde had slechts vijf minuten nodig om tot een grote kans te komen. Zijn schot werd nipt van de doellijn gehaald. Na ruim een uur probeerde hij het opnieuw met een schuiver, maar de doelman was alert. Een paar minuten later gaf Gorshidian goed voor, maar De Jonge kopte de bal niet ver genoeg in de hoek. Excelsior probeerde het vervolgens tweemaal (over en naast).

In de slotfase vonden Gorshidian en De Jonge elkaar een aantal keer gemakkelijk. Vanuit een corner en daarna een voorzet had De Jonge de bal tot twee keer toe voor het intikken, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de competitie hoopt Willem II O21 volgende week vrijdag op punten tegen koploper SC Cambuur O21. Op vrijdag 31 maart wordt om 16.00 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema.