Bekeravontuur gaat door na winst op SC Heerenveen

Willem II heeft zich vanavond ten koste van SC Heerenveen voor de achtste finale van de KNVB-beker geplaatst. In het eigen Koning Willem II stadion wonnen de Tricolores voor 7.739 toeschouwers met 2-1 van de Friezen. Na rust opende Ben Rienstra de score, waarna Reza Ghoochannejhad de gelijkmaker binnen schoof. Wie anders dan Fran Sol bepaalde de eindstand op 2-1.

Momenten kiezen

In de eerste helft lieten beide teams nog niet het achterste van hun tong zien. Zowel Willem II als SC Heerenveen speelde bedacht en kozen hun momenten. Daarbij werd de bal vaak in een rustig tempo rond getikt. Schoten van Darryl Lachman en Pedro Chirivella gingen over het doel. Een voorzet van Thom Haye was voor Fran Sol net te hoog, waardoor de bal over hem heen suisde.

Goede redding Branderhorst

De gasten waren dichtbij de openingstreffer toen Denzel Dumfries op doel kopte, maar de bal via de vingertoppen van Mattijs Branderhorst, via de deklat terug het veld in kaatste. Na een krap halfuur schreeuwde heel SC Heerenveen om een penalty, nadat Jordens Peters een inschattingsfout maakte en de bal in het zestienmetergebied voor de voeten van de vallende Veerman wegtikte. Scheidsrechter Van de Kerkhof zag er terecht geen penalty in. In de slotfase ging een schot van Martin Ødegaard net over, waardoor de kansenverhouding net als de score in evenwicht was.

Wedstrijd open

In de tweede helft ging de wedstrijd meteen los. Na een fraaie actie van Freek Heerkens bij de achterlijn, maakte Lucas Woudenberg een overtreding op de verdediger. Jop van de Linden nam de vrije trap en de bal werd bij de eerste paal door Ben Rienstra binnen getikt: 1-0. Lang kon Willem II niet van de voorsprong genieten: na een puntgave voorzet van Ødegaard tikte Ghoochannejhad de bal bij de tweede paal binnen: 1-1.

Cadeautje

Willem II maakte vervolgens dankbaar gebruik van een verdedigingsfout van Lucas Woudenberg die de bal zo in de voeten van Mo El Hankouri schoof. De aanvaller legde de bal breed op Fran Sol die de bal beheerst tegen de touwen schoot: 2-1. Gesteund door de voorsprong kregen de Tricolores de spirit om koste wat kost de volgende ronde te behalen. Branderhorst was met twee cruciale reddingen nog bepalend voor de uiteindelijke overwinning, waardoor Willem II donderdagavond in de koker zit voor de loting van de achtste finale.