Heldenrol voor Wellenreuther; Willem II naar finale
Danielle Santegoets-Pistorius

Deze hele week was alles in Tilburg gericht op de halve finale tegen AZ. En na een zenuwslopend gevecht met verlenging en penalty’s mochten de Tricolores dan hun ereronde lopen. Timon Wellenreuther werd de held van de wedstrijd; hij stopte drie van de vijf penalty’s. Dat leverde Willem II een finaleplaats in het bekertoernooi op. Een mooie beloning voor de spelers en de fantastische “twaalfde man”.

In tegenstelling tot de supporters, kwam de wedstrijd niet echt los. De openingsfase was rommelig en beide teams kwamen niet echt tot gevaarlijke aanvallen. Willem II maakte het vooral zichzelf lastig in de eerste helft door veel foute passes. Tot een meter of twintig voor de goal liet AZ het balbezit van Willem II toe, om daarna de Tilburgers goed onder druk te zetten. Het lukte de Tricolores daardoor niet om de vrije man te vinden en AZ pijn te doen. De Ploeg van Adrie Koster kwam dan ook niet verder dan een schot van Isak dat voorlangs ging.

Achterstand

In de 23e minuut kreeg Willem II een lesje in effectiviteit. De eerste kans van AZ was meteen een goal. Calvin Stengs haalde verwoestend uit van buiten de zestien meter en zette de Alkmaarders op voorsprong. Na dit doelpunt verzandde de wedstrijd weer in een duel zonder echte kansen. De 0-1 bleef dan ook tot de rust op het scorebord staan.

Felle start

In de tweede helft gingen de Tricolores op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde meteen in de eerste corner voor de Tilburgers. Er werd volop strijd geleverd en ook het publiek ging weer vol enthousiasme achter de Tricolores staan. En niet voor niks. Na een kwartier spelen kwam Willem II op gelijke hoogte door een doelpunt van Alexander Isak. De spits van Willem II kwam vrij voor Marco Bizot en verschalkte de keeper van AZ met een bekeken schot met links. Heel het stadion ging uit z’n dak.

Strijd

Vervolgens brak de strijd echt los in het Koning Willem II stadion. De duels werden feller en beide ploegen probeerden een overwicht te creëren. Dat lukte echter geen van beiden. Zowel AZ als Willem II kwam niet verder dan wat magere mogelijkheden en de wedstrijd bleef spannend tot in de slotfase van de reguliere speeltijd.

Verlenging

Binnen een minuut had Willem II de wedstrijd in Tilburgs voordeel kunnen keren, maar helaas schoot Vangelis Pavlidis (in de tweede helft in het veld gekomen voor Aras Özbiliz) de bal net naast. Daarna lukte het de Tilburgers wel om druk op de ketel te houden, maar het leidde niet tot een voorsprong. De tweede helft van de verlenging speelde Willem II richting de fanatieke aanhang op de KingSide. De supporters bleven de ploeg massaal steunen. Helaas voor de Tricolores moest Diego Palacios al snel met een blessure van het veld. Willem II was aan het eind van de verlenging nog het dichtst bij de overwinning, maar het schot van Kristófer Kristinsson ging helaas op de paal.

Penalty’s

De wedstrijd moest dus beslist worden met penalty’s. Wellenreuther ontpopte zich tot de held van deze halve finale door drie penalty’s te stoppen. De laatste penalty van AZ werd door Björn Johnsen op de paal geschoten, waardoor Willem II op 5 mei de tegenstander wordt van Ajax in De Kuip. Een terechte overwinning voor de Tricolores die deze halve finale met passie en strijd over de streep hebben getrokken.