Willem II trekt tegen De Graafschap aan langste eind
Guido Holman
Geert van Erven

De Tricolores hebben zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op De Graafschap. Alexander Isak schoot Willem II binnen de kortste keren naar een 2-0 voorsprong. Bart Straalman scoorde voor rust uit een corner de aansluitingstreffer. Na rust bekroonde Fernando Lewis een fraaie rush met een schot in de lange hoek en zorgde Youssef El Jebli vanaf de stip voor de 3-2 eindstand.

Trainer Adrie Koster had voor de eerste keer dit seizoen een fitte selectie tot zijn beschikking. Toch was het even puzzelen in de verdedigingslinie door de schorsingen van Freek Heerkens en Thomas Meißner. Door de absentie van dit duo speelden speelden de van blessures teruggekeerde Jordens Peters en Fernando Lewis voor het eerst samen in het hart van de verdediging. Marios Vrousai was ook weer van de partij. Bij De Graafschap speelde Nabil Bahoui in de spits, doordat Charlison Benschop niet fit genoeg was voor een basisplaats en Fabian Serraerens door een schorsing ontbrak. Nigel Bertrams verving de geblesseerde Hidde Jurjus onder de lat.

Alexander Isak

Willem II maakte vanaf het begin duidelijk dat er vandaag voor de Superboeren in Tilburg niets te halen viel. Het speelde zich snel een aantal goede kansen bij elkaar. Na een klein kwartier was het raak nadat Isak een schot van Vangelis Pavlidis met een gelukje in het doel liep. Even later anticipeerde de Zweedse spits goed op een uittrap van Timon Wellenreuther en een te korte kopbal van Bart Straalman: 2-0. Daarna waren er nog voldoende kansen om de wedstrijd voor rust op slot te gooien, maar het waren de gasten die dit seizoen door Bart Straalman voor het eerst uit een corner scoorden: 2-1

Tweede helft

Ook na de pauze was het de thuisclub die het spel bepaalde. Dit keer was het Marios Vrousai die goed in de gaten had dat centrale verdediger Lewis aan een indrukwekkende rush was begonnen en de bal goed meegaf. De verdediger liet keeper Bertrams in de lange hoek kansloos: 3-1. Maar wederom was het verschil van twee niet genoeg om de wedstrijd rustig uit te voetballen. Diego Palacios veroorzaakte een penalty, die El Jebli onberispelijk benutte: 3-2

Slotoffensief

In de slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten op. De Achterhoekers stuurden centrale verdediger Ted van de Pavert naar het front en gingen alles of niets spelen. Het Griekse duo Vrousai en Pavlidis kregen nog enkele kansen op de 4-2. Maar de thuisclub kwam in de slotfase ook goed weg bij een scrimmage voor het eigen doel. Na 94 minuten was het duidelijk dat Willem II deze keer aan het langste eind zou trekken en haar puntentotaal opkrikt naar 31. De acht wedstrijden na de winterstop leverde vier overwinningen en vier nederlagen op. Als deze lijn wordt doorgetrokken eindigt de club vermoedelijk op een mooie plaats in de middenmoot.