Willem II O16 promoveert naar Divisie 2

Archief Willem II

Afgelopen weekend stond voor veel teams van de jeugdopleiding de laatste speelronde op het programma. Op de slotdag van de competitie promoveerde Willem II O16 naar Divisie 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten O16 dat winst niet noodzakelijk was om te promoveren, maar bij winst van AFC met 3 goals verschil zouden de Amsterdammers promoveren. Van achterover leunen was dus geen sprake.

AFC startte gretig en verraste de Tricolores enigzins door met vier spitsen te spelen. De Tilburgse defensie raakte echter niet in paniek en bleef alert.

Er lag in de beginfase veel ruimte achter de laatste linie van AFC, maar de kansen die Willem II kreeg werden niet zuiver genoeg uitgespeeld. Na een kwartier ging de stormloop van AFC liggen en kon de wedstrijd wat meer gecontroleerd worden met veel balbezit, het spel dat tekenend was voor het grootste gedeelte van het seizoen.

De hoge druk op de verdediging van de tegenstander zorgde voor kort balbezit van de AFC, maar met de lange ballen werden de Amsterdammers toch enkele keren gevaarlijk. Nadat Willem II een penalty onthouden werd, counterde AFC naar de 1-0 met 25 minuten op de klok. Nog geen tien minuten later was weer 1-1, na een sterke dribbel van Jude Landu waarna hij Pieter van Maarschalkerwaard bediende. Hij twijfelde geen seconde en schoot feilloos raak.

Vlak voor rust werd een speler van AFC met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en moesten de Amsterdammers met tien man verder. Deze rode kaart zorgde voor wat meer adem in de tweede helft en het mocht een wonder heten dat de tweede goal pas laat in de tweede helft werd gemaakt door Jacey Pansa.

Al met al een zeer terechte overwinning, maar AFC verdient een compliment voor de vechtlust tot het laatste fluitsignaal.