Willem II O21 klimt naar plek 4

Anouk de Bresser
Toin Damen

Vanmiddag trad Willem II O21 in het hoge Noorden aan tegen FC Groningen. Door een 1-2 overwinning zetten de Tricolores een grote stap richting handhaving in Divisie 1. Louis Coeckelbergs pakte met beide doelpunten voor Willem II de hoofdrol in Groningen.

Direct vanaf de aftrap gebeurde er veel in Groningen. De thuisploeg kreeg in de eerste minuten twee vrije trappen rond het zestienmetergebied van Willem II. Echter werden deze vrije schietkansen niet omgezet in doelpogingen.

Vroeg op voorsprong

Na tien minuten was het aan de andere kant wel meteen raak via Louis Coeckelbergs. Middels een aanval uit het boekje kwam de bal bij Vincent Schippers terecht. De verdediger gaf de bal vervolgens voor op de rand van het strafschopgebied en Coeckelbergs schoot knap de 0-1 tegen de touwen. Een kleine tien minuten later kwam Willem II op een comfortabele 0-2 voorsprong. Ilyas Bougafer zorgde met een fraaie actie dat de bal wederom voor de voeten van Coeckelbergs belandde. De middenvelder was messcherp want ook zijn tweede schot belandde in het doel.

Verder creëerden beide ploegen geen grote kansen in de eerste helft en ging de ploeg van Bruno Andrade en Bram van de Vinne met een mooie voorsprong de kleedkamer in.

Na rust nam Willem II wederom het heft in handen. Naïm Matoug probeerde met een afstandsschot de score naar 0-3 uit te breiden, maar de doelman van Groningen wist deze inzet te keren.

Verdediging op orde

Met nog ruim 20 minuten op de klok wist Coeckelbergs Loran Venrooy op fraaie wijze te bereiken. De inzet van Venrooy vloog helaas over het doel. Een minuut later viel uit het niets de 1-2 via Alex Mortensen en dus moesten de Tricolores aan de bak om de overwinning over de streep te trekken. Willem II zette nog aan en kreeg via Venrooy nog een kans om er 1-3 van te maken, maar helaas miste ook deze inzet precisie.

Een slotoffensief van FC Groningen bleef uit. De Tilburgse verdediging stond goed en gaf niets meer weg en dus gingen de drie punten mee terug naar Tilburg.

Door de overwinning op FC Groningen klimt Willem II naar de vierde plek in Divisie 1.

Opstelling: Schut, Schippers, Lewis, Tel, van Berkel, Lachkar, Regouin (77’ van der Sande), Coeckelbergs, Bougafer (77’ Pal), Zuijderwijk, Matoug (61’ Venrooy)