Willem II boekt uitzege in Deventer

Willem II heeft vanavond een belangrijke uitoverwinning uit het vuur gesleept tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd, evenals 100 jaar geleden bij het eerste landskampioenschap, met 0-1 gewonnen. Jari Schuurman maakte de enige treffer. De winst is een opsteker voor de Tricolores, die voorlopig de laatste plaatsen van de ranglijst achter zich laten.

Beide partijen slordig

In de openingsfase golfde het spel op en neer, en dat leidde tot kansen voor beide partijen. Zowel Randy Wolters (Go Ahead) en Fran Sol slaagde er echter niet in om de enige opgelegde kans die zij kregen, te verzilveren. Daarna was het spel het aanzien nauwelijks waard. Er werd wel hard gewerkt, maar het aantal passes dat een speler van dezelfde kleur bereikte was, aan beide kanten, op één hand te tellen. Daardoor speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Trainer Erwin van de Looi had voor deze gelegenheid Erik Falkenburg vervangen door Jari Schuurman. Deze omzetting zette in de eerste helft niet veel zoden aan de dijk. Behoudens een uitstekende ingreep van Kostas Lamprou en een gevaarlijke vrije trap van Jordy Croux viel er niet veel te genieten. De werklust van de beide teams was groot, maar tot resultaten kwam men niet.

Snel doelpunt Schuurman

Beide teams kwamen uit de kleedkamer met het vast voornemen om toch de beslissende treffer te maken. Dat lukte Willem II al twee minuten na de rust. Jari Schuurman ontsnapte na een slimme pass van Thom Haye aan buitenspel en liep met de bal aan de voet op doelman Zwarthoed af. In eerste instantie schoot de middenvelder recht op de doelman, maar vanuit de rebound rondde hij alsnog af: 0-1.

Bal van de lijn

Daarmee kwamen de Tricolores op een voorsprong die tot het einde van de wedstrijd werd gekoesterd. De eerste tien minuten na de pauze was voor Willem II de sterkste fase van de wedstrijd. In die periode werd het winnende doelpunt gescoord en kreeg Funso King Ojo ook een kans om doelman Zwarthoed te verschalken. De thuisploeg zette een aantal wissels in om de gelijkmaker te forceren, maar de versterkte Willem II-defensie (Dries Wuytens verving Haye) hield stand. Toch moest Pele van Anholt nog een bal van de lijn halen. In aanvallend opzicht slaagden de Tricolores er niet meer in om een vuist te maken, maar omdat de Eagles ook weinig meer uitrichtten bleef de aanstaande zege overeind.