Beloning blijft uit voor Willem II

Het competitieduel tussen Willem II en FC Twente is geëindigd in 0-0. De Tricolores hadden de winst in de eerste helft naar zich toe moeten trekken, maar vier uitstekende kansen waren niet genoeg voor een doelpunt.

150ste voor Peters
Willem II begon in dezelfde basisopstelling als in de laatste thuiswedstrijd tegen PSV, dus met Derrick Tshimanga als linksback en Funso King Ojo achter Fran Sol.  Voorafgaande aan de wedstrijd werd aanvoerder Jordens Peters vanwege zijn 150ste wedstrijd voor Willem II gehuldigd. Ook was er net als op alle andere Nederlandse velden een minuut stilte vanwege de vliegramp in Colombia vorige week.

Steekspel
De supporters zagen in de eerste tien minuten een tactisch steekspel, zonder dat één van beide teams een kans of schot op goal wisten te creëren. De gasten uit Enschede waren na bijna elf minuten voor het eerst gevaarlijk. Kamehelo Mokotjo haalde van grote afstand uit en Kostas Lamprou moest zich tot het uiterste strekken om de bal uit de goal te slaan.  Ook een schot van Dylan Seys werd door de doelman vakkundig gestopt. Daarmee waren de kansen voor FC Twente in de eerste helft genoemd. Het uitvallen van aanvoerder Peters in de 17e minuut met hamstringklachten, leek een lelijke streep door de rekening.

Genoeg kansen
Met de ingevallen Dries Wuytens ging Willem II steeds beter voetballen en wist het maar liefst vier 100 procent kansen te creëren. Bij alle kansen was Jordy Croux met enkele sublieme voorzetten betrokken. De afronding verliep minder succesvol. Spits Fran Sol kopte naast en schoof de bal voor het doel langs. Een schot van Croux zelf ging net naast en Funso Ojo raakte de bal vlak voor rust verkeerd. De Twentse verdediging kreeg de bal niet weg en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Anouar Kali. Zijn inzet werd door keeper Marsman met grote moeite gekeerd. FC Twente mocht dan ook in zijn handen klappen dat het met 0-0 de rust inging.

Kali schiet rakelings naast
In de tweede helft viel er een stuk minder voor het publiek te beleven. Veel balverlies en verkeerde passes zorgden er voor dat de keepers aanvankelijk weinig te doen hadden. Pas in de slotfase ontstonden er weer kansen, de meeste voor FC Twente. FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker wipte de bal uit een corner net over het doel en een schot van Seys zeilde maar net naast de paal. Willem II zette daar nog een schot van Kali, dat rakelings naast ging tegenover. Het was te weinig en daardoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0. René Hake, trainer van FC Twente was na afloop blij met het punt, het maximaal haalbare in zijn ogen. Collega Erwin van de Looi dacht daar uiteraard duidelijk anders over.