Gelijkspel met dubbel gevoel in Zwolle

Willem II is op bezoek bij PEC Zwolle blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Het voegt daarmee slechts 1 schamel puntje toe aan het totaal en kan daardoor maar niet echt afstand nemen van de onderste regionen van de ranglijst. Willem II mocht zich met het gelijke spel overigens het meest gelukkig prijzen. De thuisploeg, met name in de persoon van aanvaller Menig, vond in een uitstekend keepende Lamprou een niet te passeren sta-in-de-weg.

Willem II begon aan de klus in Zwolle zonder zijn aanvoerder Jordens Peters die vorige week in het thuisduel al vroeg geblesseerd naar de kant moest. Ook ditmaal was Dries Wuytens zijn vervanger. Ojo droeg de aanvoerdersband.

Heldenrol Lamprou

PEC Zwolle kwam fel uit de startblokken en zorgde ervoor dat Willem II direct bij de les was. Met name doelman Kostas Lamprou moest al binnen één minuut tweemaal redding brengen op schoten van Queensy Menig en Bram van Polen. Menig groeide in die eerste helft uit tot een ware plaaggeest voor de Tilburgse defensie, maar telkens werd het gevaar gekeerd door de uitstekend keepende Lamprou. Was het dan alleen maar éénrichtingsverkeer richting het Tilburgse doel? Zeker niet. Het spel golfde met name in de beginfase op en neer en ook Willem II kwam tot enkele doelpogingen via Thom Haye en Fran Sol. Doelpunten vielen de eerste helft niet, ook niet aan Zwolse kant toen de doorgebroken Menig oog in oog kwam met Lamprou en de Griek zijn heldenstatus bevestigde.

Wederom de nul

De tweede helft begon waar het eerste bedrijf eindigde: Menig was opnieuw meerdere malen gevaarlijk en Lamprou bracht telkens redding. In die fase had Willem II overigens zomaar aan de leiding kunnen komen. Eerst vond Haye keeper Mickey van der Hart op zijn weg en later dwong Bartholomew Ogbeche (ingevallen voor Sol) de doelman van de thuisploeg naar de hoek. Bij de thuisploeg zakte het geloof in een overwinning enigszins weg naarmate de tijd vorderde. Willem II kwam helaas weer niet tot scoren maar hield wederom de nul achterin. Dat zorgde na afloop bij trainer Erwin van de Looi voor een onbevredigend gevoel: ‘Het gelijke spel is verdiend en achterin de nul houden is natuurlijk prima, maar liever had ik toch een 2-2 gezien, want wij snakken inmiddels naar doelpunten.’