Willem Weijs naar RSC Anderlecht

Willem Weijs naar RSC Anderlecht

Willem Weijs verlaat Willem II en gaat per direct aan de slag bij RSC Anderlecht. De Brusselse club heeft Weijs aangesteld als assistent-trainer van het eerste elftal. Bij de Belgische recordkampioen wordt Weijs de rechterhand van hoofdtrainer Vincent Kompany. 



Weijs was sinds 1 juli 2020 hoofdtrainer van Willem II O21. Door de corona-uitbraak en de daaropvolgende beperkingen kwam Weijs met zijn team niet aan het spelen van veel wedstrijden toe. Afgelopen seizoen had Weijs ook een ondersteunende rol bij het eerste elftal. 

Unieke kans

Weijs over zijn vertrek naar Brussel: ‘Ik ben blij en trots dat ik bij Willem II heb mogen werken. Vorig seizoen was een bewogen en leerzaam jaar met gelukkig een positief einde. Het assistentschap bij Anderlecht is voor mij een unieke kans in mijn ontwikkeling waarvoor ik graag wilde gaan. Daarom heb ik besloten op de interesse van Anderlecht in te gaan. Ik wil mijn collega’s en spelers met wie ik gewerkt heb erg bedanken voor de prettige samenwerking en goede tijd die we samen gehad hebben en wens de club het beste voor de toekomst.'

‘Jammer voor de club’

Bastiaan Riemersma (hoofd Willem II Jeugdopleiding) over het vertrek van Weijs. ‘Voor Willem is dit een geweldige stap. Hij heeft zijn ambities immers nooit onder stoelen of banken geschoven. Voor de Willem II Jeugdopleiding is het echter jammer dat hij weggaat, want we werken graag samen met trainers met kwaliteiten zoals die van Willem en die zich voor langere tijd aan de club willen binden.’ 

Totdat de club een nieuwe hoofdtrainer van Willem II O21 heeft aangesteld wordt het team geleid door Riemersma en de huidige O21-trainers Bruno Andrade en Jasper Waalkens. 

Willem, bedankt voor jouw inzet voor onze club en veel succes bij RSC Anderlecht! 

Bericht delen