Hadouir volgt De Haan op bij O21

Hadouir volgt De Haan op bij O21
Fotografie door
Toin Damen

Anouar Hadouir is vanaf het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van Willem II O21. Hadouir is momenteel trainer van O18 en volgt na dit seizoen Jurgen de Haan op, die vanwege omstandigheden de Willem II Jeugdopleiding na dit seizoen verlaat.  

De Haan werd in februari als O21-trainer aangesteld. Naast het hoofdtrainerschap is De Haan ook werkzaam als docent van de Vista College-sportopleiding in Sittard en Venlo. Met die werkgever trof De Haan een regeling waardoor hij zich hoofdzakelijk op zijn taken bij Willem II kon richten. Door omstandigheden keert De Haan eerder dan verwacht fulltime terug in zijn functie bij die opleiding. ‘Ik was heel graag bij Willem II gebleven, want ik heb het hier erg naar mijn zin en had in alle rust met dit talentvolle team naar een nieuw seizoen toegewerkt. Maar de noodzakelijke omstandigheden bij de sportopleiding waar ik al jaren ook met veel plezier werk, nopen mij om terug te keren en de Willem II Jeugdopleiding spijtig genoeg te verlaten.’ 

Afbeelding
jdh

Per 1 juli 2023 is Anouar Hadouir eindverantwoordelijke van O21. Hij is momenteel trainer van O18, dat volgend jaar gecoacht wordt door Pim Hendrix. Hendrix werd afgelopen zomer aangesteld als hoofdtrainer van O17 en werd met dat team tweemaal op rij kampioen van de halfjaarcompetities. O18 promoveert en kan komend weekend kampioen worden. 

Afbeelding
ah
Anouar Hadouir (106 officiele wedstrijden voor Willem II) is sinds juli 2022 actief bij de Willem II Jeugdopleiding

Intern doorstromen

Arjan Swinkels (hoofd Willem II Jeugdopleiding): ‘Na een op trainersgebied veelbewogen jaar voor O21 willen we graag nu al duidelijkheid geven en rust creëren over het hoofdtrainerschap van O21. Anouar heeft O21 dit jaar vaak geholpen en is gezien zijn persoonlijke ontwikkeling toe aan een volgende stap. We vinden het ook richting andere trainers en begeleiders een mooi teken dat ambitieuze collega’s die zich hier goed ontwikkelen, zoals Anouar en Pim, intern kunnen doorstromen.’

Over de invulling van de vrijkomende posities bij de Willem II Jeugdopleiding volgt zo snel als mogelijk meer duidelijkheid.

Afbeelding
ph
Pim Hendrix (trainer O17) is volgend jaar trainer van O18.

Bericht delen