Engels, Matoug en Soree tekenen contract

Engels, Matoug en Soree tekenen contract
Fotografie door
Jules van Iperen

Chip Engels, Naïm Matoug en Zico Soree hebben allen een contract getekend tot 1 juli 2024. Het drietal maakt deel uit van Willem II O21. Engels en Soree kwamen dit seizoen van PEC Zwolle naar Tilburg en dwongen in hun eerste seizoen hun eerste contract af. 

Soree kwam sinds zijn komst in januari in alle veertien competitiewedstrijden van O21 in actie. De aanvaller (20 jaar) scoorde zes keer. In november maakte de jeugdinternational van Indonesië zijn debuut voor Indonesië O20. Soree is trots op zijn eerste contract. ‘Ik ben Willem II enorm dankbaar voor het vertrouwen. In de winterstop ben ik hier gekomen, en de club heeft voor mij een perfecte situatie gecreëerd om optimaal te kunnen presteren. Gelukkig heb ik dat terug kunnen betalen en daarmee een contract afgedwongen.’

Engels maakt sinds de zomer deel uit van O21 en kwam verdeeld over de twee najaarcompetities in Divisie 1 en Divisie 2 in actie. De 21-jarige aanvallende middenvelder was een deel van het seizoen geblesseerd, maar was met meerdere goals en assists een van de smaakmakers in de 21 wedstrijden waarin hij actief was. ‘Het is mooi om mijn eerste contract bij Willem II te mogen tekenen, daar ben ik erg trots op. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen waarin ik de aansluiting bij het eerste elftal hoop te vinden en de mensen daar kan overtuigen van mijn kwaliteiten.

Matoug (20) zette voor zijn derde keer zijn handtekening onder een eenjarig Willem II-contract. De middenvelder met een verleden bij PSV speelt sinds 2021 bij O21 en trainde in seizoensvoorbereidingen van het eerste elftal mee. 

Chip Engels, Zico Soree & Naïm Matoug

Hoofd Jeugdopleiding Arjan Swinkels is zeer content dat Matoug behouden blijft voor de club. ‘Naïm is een speler met een erg professionele houding. Hij heeft het afgelopen seizoen weer stappen gezet in zijn ontwikkeling en is belangrijk voor de groep.’ Ook is Swinkels zeer te spreken over Soree en Engels. ‘Zico heeft zichzelf in no-time aangepast binnen de selectie. Nadat hij in de winterstop overkwam van PEC Zwolle heeft hij ons met zijn doelpunten, winnaarsmentaliteit en drive overtuigd. Zo ook Chip die op het middenveld aan de bal heeft laten zien een technisch zeer vaardige speler te zijn. Met zijn steekpasses en goede inzicht is hij in onze ogen een belangrijke schakel voor Willem II O21.’

Zico, Chip en Naïm, van harte gefeliciteerd met jullie (eerste) contracten! 

Afbeelding
Engels Swinkels
Chip Engels met Arjan Swinkels

Bericht delen