Doelpuntrijk gelijkspel voor O21

Doelpuntrijk gelijkspel voor O21
Auteur
Joris de Kinderen
Fotografie door
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen gelijk. Op een kletsnat Sportpark Prinsenhoeve kregen de Tilburgers Fortuna Sittard O21 niet over de knie: 3-3. Kersverse debutant Khaled Razak moest het veld voortijdig verlaten door een directe rode kaart in de 85e minuut.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene wist dat het kampioenschap bij winst dichtbij zou zijn. Hij kon beschikken over Amine Lachkar en Khaled Razak, die een avond eerder nog minuten maakten in de wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-3 winst). Slechte weersomstandigheden en de staat van het kunstgrasveld bemoeilijkten de wedstrijd en zorgden voor de nodige val- en glijpartijen.

Flitsende start
Lang had de thuisploeg niet nodig om op voorsprong te komen. Middenvelder Chip Engels pikte op randje zestien de bal op, kapte naar z'n rechter en schoot snoeihard in de kruising: 1-0. De Tricolores konden niet lang van de voorsprong genieten. Door miscommunicatie achterin maakte Fortuna al na een paar minuten eenvoudig gelijk: 1-1. De zeventienjarige Pieter van Maarschalkerwaard liet met vlagen weer zijn klasse zien. De behendige vleugelspeler liet met regelmaat zijn tegenstanders het nakijken en zocht de combinatie met leeftijdsgenoot Razak. Voor rust waren Zico Soree (redding), Mika de Jonge (naast) en Ky-Mani van Gönter (paal) nog dichtbij een treffer, maar de score bleef onveranderd.

Rommelige tweede helft
Kort na de hervatting kwam Willem II weer op voorsprong. De jonge Van Maarschalkerwaard schoot ogenschijnlijk vanuit het niks van afstand in de bovenhoek: 2-1. Middenvelder Mika de Jonge veroverde veel ballen en strooide met passjes. Desalniettemin kwam Fortuna opnieuw op gelijke hoogte, ditmaal uit de kluts na een voorzet: 2-2. In de slotfase leek Willem II de winnende te maken. het was opnieuw Van Maarschalkerwaard die de aanval opzette, waardoor invaller Per van Loon slechts binnen hoefde te lopen: 3-2.

Na het doelpunt ontstond een woordenwisseling met de scheidsrechter, waarna Razak het veld moest verlaten met een rode kaart op zak. Het resterende tiental probeerde met man en macht de drie punten binnen te slepen, maar in de 87e minuut viel en Fortunese vrije trap alsnog binnen: 3-3.

Willem II O21 is ondanks het gelijke spel tegen Fortuna Sittard een stap dichter bij promotie. Mochten de Tricolores zaterdag 25 november winnen op bezoek bij FC Eindhoven O21, dan is de ploeg van Kenny Verhoene officieel gepromoveerd naar Divisie 2. Om 16.15 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.

Opstelling
Maarten Schut, Ky-Mani van Gönter, Tijn van der Poel (51. Bas Pennock), Jayden Houtriet, Max Christoffel, Amine Lachkar, Mika de Jonge, Chip Engels (79. Martijn van der Sande), Khaled Razak (85. Rode kaart), Zico Soree (79. Per van Loon), Pieter van Maarschalkerwaard