Liveblog Willem II - FC Eindhoven

 • 13.55
  15 jaar geleden

  In 2008 viel de meeste sneeuw pas tijdens de wedstrijd Willem II - FC Groningen. Daardoor zit die wedstrijd bij veel Willem II'ers goed in het geheugen

   

 • 13.11
  "Waarom nu al?"

  Waarom de wedstrijd acht uur voor aanvang al afgelast is? Het sneeuwvrij maken van een grasmat gebeurt nooit zonder dat de grasmat daar ietwat onder lijdt. De veldverwarming die ruim op tijd is aangezet verwarmt de grond onder het gras, niet het gras zelf. Omdat gras geen warmte kan geleiden, duurt het dus erg lang totdat de sneeuw gesmolten is. Vanmorgen leek het erop dat gevoetbald kon worden, maar de nieuwe laag sneeuw die vanmorgen viel gooit roet in het eten. Zelfs al zou de sneeuw de komende uren smelten, dan zou de staat van het gras niet verantwoord zijn om op te voetballen.

  dfvvf

   

 • 12.00
  ❌ Afgelast...

  Helaas. Door de sneeuw die vandaag weer gevallen is, is het veld onbespeelbaar geworden. Conclusie van de veldkeuring is dat het niet verantwoord is om te voetballen. De KNVB wil zo snel als mogelijk een nieuwe speeldag bepalen. Seizoenkaarten en reeds bestelde tickets blijven voor die nieuwe dag geldig.

  sddcd

 • 10.44
  ❄️ Update

  Vanwege nieuwe sneeuwval en na overleg tussen Willem II en de KNVB wordt het veld binnen enkele uren alsnog gekeurd. We houden je zo snel mogelijk op de hoogte.

 • 9.45
  "Gaat het door?"

  Dat is de meest gestelde vraag die we deze ochtend krijgen. 

  De grasmat is sneeuwvrij en op dit moment in onze ogen bespeelbaar. De KNVB heeft contact met de clubs waarvan de velden besneeuwd zijn. Zolang de staat van het veld of de weersverwachtingen van de komende uren geen aanleiding geven om het veld in de middag extra te laten keuren, mogen we ervan uitgaan dat vanavond om 20.00 uur gewoon afgetrapt wordt.

  De KNVB en Willem II houden ook rekening met de bereikbaarheid van het stadion en de veiligheid van supporters. 

 • 9.15
  👀
 • 8.55
  Sneeuwvrij

  De grasmat is in de vroege uren geheel sneeuwvrij gemaakt. De veldverwarming gloeide al voor de sneeuwval van gisternacht en vanmorgen is met een tractor en sneeuwscheppen de witte laag verwijderd. 

  cccssscasc

 • 6.00
  M a t c h ⚽ D a y

  Vanavond mogen we weer!

  Gff

 • 19.19
  Succes, Ché!

  Ché Nunnely heeft bij SC Heerenveen een contract tot het einde van het seizoen getekend, met een optie om twee jaar te verlengen. In Friesland wordt hij herenigd met Mats Köhlert. Nunnely raakte vorig jaar zwaar geblesseerd en is acht maanden na de operatie hersteld. Afgelopen zondag was hij als supporter nog bij Almere City - Willem II. Gefeliciteerd en succes, Ché! 

  H

 • 18.02
  🔄 Andersom

  Een wit veld met groene lijnen 🤔

   

 • 17.54
  Van 2011 in Tilburg, naar...
 • 16.59
  Erbij of niet?

  Jesse Bosch' aanwezigheid is een twijfelgeval. Hij moest in Almere na een uur de strijd staken. Wesley Spieringhs keert terug in de selectie. Valentino Vermeulen is nog niet 100% wedstrijdfit. 

  H

 • 16.22
  Voorbeschouwen

  'Op voorsprong komen, een wedstrijd killen en niet meer uit handen geven'. Dat is volgens Reinier Robbemond hoe we spelen moeten. Weten wat onze trainer tijdens het persmoment nog meer te vertellen had? Je leest 't hier

  waaawdaw

 • 16.09
  Tickets? 🎟

  Voor dit duel tegen de nummer 3 van de KKD zijn nog exact 578 tickets verkrijgbaar. De goedkoopste kaarten voor volwassenen zijn € 18,00. Voor kinderen (t/m 12 jaar) € 9,00. Meer info vind je hierrr

 • 16.00
  🌨 Brr... Welkom!

  Dit is het liveblog van competitiewedstrijd nummer 21: Willem II - FC Eindhoven. Vrijdagavond is in een zeer goed gevuld Koning Willem II stadion om 20.00 uur de aftrap. Onze thuishaven is vandaag vooral goed gevuld met sneeuw. Heel veel sneeuw. De veldverwarming draait op volle toeren! 

  wadawdwdaw