Supportersverenigingen

Willem II kent twee supportersverenigingen: de Supportersclub Willem II en Stichting KingZine. Hieronder vind je meer informatie over beide supportersverenigingen.

awd

Supportersclub Willem II
De Supportersclub Willem II werd opgericht op 1 augustus 1981 en was daarmee de opvolger van de Reisvereniging Willem II die haar oorsprong had in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Supportersclub heeft ruim 2000 leden en organiseert naast busreizen naar uitwedstrijden van de Tricolores diverse activiteiten door het jaar heen. Zo zijn de bowlingavond en de Kerstbingo al jaren een begrip voor Willem II-supporters. Voor de jongste leden organiseert de Supportersclub elk jaar een jeugdbingo en met Sinterklaas komt de Goedheiligman een bezoek brengen aan de jonge garde van de Supportersclub en van de WII Kings. Een feestavond behoort ook tot de jaarlijkse activiteiten. Sinds een aantal jaren organiseert de Supportersclub een voetbalreis naar Engeland waar naast sightseeing ook een wedstrijd wordt bezocht in de Premier League of in het Championship. Sinds 2020 maakt ook een Duitslandreis deel uit van het activiteitenpakket van de Supportersclub Willem II.

De Willem II’er is het clubblad van de Supportersclub en verschijnt vier maal per jaar. Het bevat verenigingsnieuws van de Supportersclub met foto’s en verslagen van allerlei activiteiten en ook interviews met spelers, trainers én supporters.

Lid worden van de Supportersclub kan al vanaf € 10,00 (juniorlidmaatschap) en een gezin (vier personen) kan gebruik maken van het familielidmaatschap voor € 25,00 per jaar. Een individueel lidmaatschap vanaf 18 jaar kost € 15,00 per jaar. Voor meer informatie over aanmelding en lidmaatschap zie de website van de Supportersclub Willem II: www.scwillemii.nl. Ook op Facebook en Twitter is de Supportersclub Willem II actief.
 
Supportersclub Willem II
Postbus 1076
5004 BB Tilburg
Info@scwillemii.nl
www.scwillemii.nl

 

Stichting KingZine Willem II

Stichting KingZine
Stichting KingZine is een supportersorganisatie voor en door Willem II-supporters. De Stichting is opgericht in 2001 (in het 'post-Adriaanse-tijdperk'), toen ieder jaar nog werd gedroomd van Europees voetbal, maar het stadion niet kolkte zoals nu. 'Het moest anders', vond een aantal supporters. En het ging anders. Het stadion ging, onder aanvoering van de KingSide, bruisen. Een van de paradepaardjes van Stichting KingZine is dat vanuit Stichting KingZine Tilburg Tifosi is opgericht. Tifosi zorgt ervoor dat we in het Koning Willem II stadion regelmatig kunnen genieten van de mooiste spandoeken en sfeeracties. Maar Stichting KingZine doet veel meer. Zo worden busreizen georganiseerd naar uitwedstrijden, kunnen Willem II-supporters hun mening ventileren op Tilbo.com en ondersteunen we tal van initiatieven om supporters bij elkaar te brengen. 

Wil jij Stichting KingZine ondersteunen? Voor slechts € 18,96 ben je Vriend van KingZine. Je ontvangt dan elk jaar een leuk cadeautje, je krijgt € 10,- korting op busreizen en je profiteert van allerlei acties van Stichting KingZine. Aanmelden kan hier

Redactie KingZine
Postbus 4268
5004 JG Tilburg
info@tilbo.com 
www.tilbo.com