Supportersverenigingen

Willem II kent twee supportersverenigingen: de Supportersclub Willem II en Stichting KingZine. Hieronder vind je meer informatie over beide supportersverenigingen.

awd

Supportersclub Willem II
Supportersclub Willem II
Postbus 1076
5004 BB Tilburg
Info@scwillemii.nl
www.scwillemii.nl

De Supportersclub Willem II werd opgericht in 1981 en was daarmee de opvolger van de Reisvereniging Willem II die haar oorsprong had in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Supportersclub heeft ongeveer 2300 leden en organiseert naast busreizen naar uitwedstrijden van de Tricolores nog diverse activiteiten door het jaar heen. Zo zijn de bowlingavond en de Kerstbingo al jaren een begrip voor Willem II-supporters. Voor de jongste leden organiseert de Supportersclub elk jaar een jeugdbingo en met Sinterklaas komt de Goedheiligman een bezoek brengen aan de jonge garde van de Supportersclub en van de WII Kings. Een feestavond behoort ook tot de jaarlijkse activiteiten. Sinds een aantal jaren organiseert de Supportersclub een voetbalreis naar Engeland waar naast sightseeing ook een wedstrijd wordt bezocht in de Premier League of in het Championship. Zo hebben we al bezoeken gebracht aan onder meer Fulham, West Ham United en Crystal Palace.

Lid worden van de Supportersclub kan al vanaf € 10,00 (juniorlidmaatschap) en een gezin (vier personen) kan gebruik maken van het familielidmaatschap voor € 25,00 per jaar. Voor meer informatie over aanmelding en lidmaatschap de website van de Supportersclub Willem II. 
 

 

Stichting KingZine Willem II

Stichting KingZine
Contactgegevens:
Redactie KingZine
Postbus 4268
5004 JG Tilburg
info@tilbo.com 
www.tilbo.com

Stichting KingZine is een supportersorganisatie voor en door Willem II-supporters. De Stichting is opgericht in 2001, in het post-Adriaanse-tijdperk. Toen ieder jaar nog werd gedroomd van Europees voetbal, maar het stadion kolkte toen nog lang niet zo als nu.

Het moest anders vond een aantal supporters. En het ging anders. Het stadion ging bruisen, onder aanvoering van de KingSide, een van de paradepaardjes van Stichting KingZine. Vanuit Stichting KingZine is Tilburg Tifosi opgericht, waardoor we tegenwoordig kunnen genieten van de mooiste spandoeken in het Koning Willem II-stadion. Maar Stichting KingZine doet veel meer. Zo worden er busreizen georganiseerd naar uitwedstrijden, kunnen Willem II-supporters hun mening ventileren op Tilbo.com  en wordt een aantal keer per seizoen rondom thuiswedstrijden KingZine-krant uitgebracht met kritische, humoristische en betrokken stukken over Willem II. 

Wil jij Stichting KingZine ondersteunen? Voor slechts € 18,96 ben je Vriend van KingZine. Je ontvangt dan elk jaar een leuk cadeautje, je krijgt € 10,- korting op busreizen en je profiteert van allerlei acties van Stichting KingZine. Aanmelden kan hier