Community Champions

Afbeelding
Community Champions

Community Champions is een van de projecten van Willem II Betrokken. Voetbal is geschikt om mensen met elkaar te verbinden. De voetbalclubs staan in het midden van de samenleving en de betrokkenheid gaat verder dan alleen het stadion. Community Champions gebruikt de aantrekkelijkheid en de sociale kracht van het profvoetbal in Nederland om jongeren te bereiken en te betrekken bij een maatschappelijk diensttijd project dat is gebaseerd op voetbal. Het project is gefocust op jongeren tussen de 12 en 30 jaar.

Vijftien clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zullen ruim 2.599 jongeren tussen de twaalf en dertig jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze jongeren gaan deelnemen aan het MDT-programma ‘Community Champions’!

In zestien weken gaan de jongeren bij Willem II op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze zullen niet alleen via sport en workshops ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook een bijdrage leveren aan hun eigen buurt en kennismaken met diverse bedrijven voor werk of stage.

Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij Willem II en Tilburg, maar ook een echte ambassadeur te worden voor Willem II werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren.

Afbeelding
Community Champions

WOW-factor
De combinatie van de betrokkenheid bij de club en de wijk en hierdoor ook echt ambassadeur te zijn voor de club én bij de club creëert een WOW-factor voor de doelgroep. Naast dat de deelnemende jongeren de kans krijgen om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt kunnen ze ook punten verdienen in het Community Champions competitie. Door deelname aan workshops en het organiseren van buurtbijdragen verdienen ze deze punten en de competitie bepaalt uiteindelijk wie de Community Champion van Nederland is.

Deelnemers
Deelnemers  van het Praktijk College Tilburg, het Reeshof College, OC Leijpark en de VAVO zijn begonnen aan het project.

Afbeelding
CC

Landelijke MDT-uitwisseling
In juni 2024 kwamen jongeren vanuit 14 verschillende clubs samen op het landelijke evenement van het MDT-project Community Champions, in het stadion van Excelsior Rotterdam.
De dag stond in het teken van ontmoeting, kennisdeling en zelfontwikkeling.

Jongeren volgden inspirerende workshops van Robert Maaskant, Lorenzo Davids, Mike Passenier en FC de Rebellen. Uiteraard was er ook nog tijd voor een sportief voetbaltoernooi.

Projectpartners
Community Champions wordt mede mogelijk gemaakt door

Kijk voor meer informatie op de website van Community Champions.

Bericht delen