Community Champions

Afbeelding
CC
Community Champions Praktijk College Tilburg

Community Champions is een van de nieuwste projecten van Willem II Betrokken. Voetbal is geschikt om mensen met elkaar te verbinden. De voetbalclubs staan in het midden van de samenleving en de betrokkenheid gaat verder dan alleen het stadion. Community Champions gebruikt de aantrekkelijkheid en de sociale kracht van het profvoetbal in Nederland om jongeren te bereiken en te betrekken bij een maatschappelijk diensttijd project dat is gebaseerd op voetbal. Het project is gefocust op jongeren tussen de 12 en 30 jaar.

De komende drie jaar gaan vijftien clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie ruim 2.599 jongeren tussen de twaalf en dertig jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze jongeren gaan deelnemen aan het MDT-programma ‘Community Champions’!

In zestien weken gaan de jongeren bij één van de 15 deelnemende clubs op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze zullen niet alleen via sport en workshops ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook een bijdrage leveren aan hun eigen buurt en kennismaken met diverse bedrijven voor werk of stage.

Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, vijftien betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij de club en de wijk maar ook een echte ambassadeur te worden voor ‘hun’ club werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren.

Afbeelding
Reeshofcollege
Community Champions Reeshof College

WOW-factor
De combinatie van de betrokkenheid bij de club en de wijk en hierdoor ook echt ambassadeur te zijn voor de club én bij de club creëert een WOW-factor voor de doelgroep. Naast dat de deelnemende jongeren de kans krijgen om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt kunnen ze ook punten verdienen in het Community Champions competitie. Door deelname aan workshops en het organiseren van buurtbijdragen verdienen ze deze punten en de competitie bepaalt uiteindelijk wie de Community Champion van Nederland is.

Deelnemers
Op 4 juli werden de eerste tien jongeren van het Reeshofcollege bekend gemaakt tijdens de sportdag op het hoofdveld van SV Reeshof.
De andere tien jongeren werden gisteren bekendgemaakt op de sportdag van het Praktijkcollege Tilburg.
Beide sportdagen werden geopend door Nasser El Jackson met een korte introductie van het project en daarna een Panna Knock Out. Hierbij werden leerlingen uitgedaagd om één op één tegen Nasser te spelen. Diegene die een panna (bal door de benen) krijgt, verliest.
Tot slot gaf Nasser een freestyleshow weg, waarna hij de microfoon pakte. Eén voor één werden de in totaal twintig deelnemers naar voren geroepen en kregen zij de officiële brief en bal uitgereikt. Na de groepsfoto’s hebben de trainers kennis kunnen maken met de deelnemers en daarna konden de sportdagen officieel beginnen.

Projectpartners
Community Champions wordt mede mogelijk gemaakt door Extrafazant.

Kijk voor meer informatie op de website van Community Champions.

Bericht delen