Kom stage lopen bij Willem II Betrokken!

Kom stage lopen bij Willem II Betrokken!

Ben jij (Willem II) Betrokken en op zoek naar een meewerkstage?

Al sinds 1896 is Willem II dé voetbaltrots van Tilburg. Naast het leveren van aantrekkelijk voetbal staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel bij Willem II. Om voetbal en samenleving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden is in 2016 Stichting Willem II Betrokken opgericht. In de praktijk is dit de afdeling Maatschappelijk van Willem II.

Het doel is om maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving te ondersteunen en initiëren, hierbij gebruik makend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken onze doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Hierbij staan de thema’s Talentontwikkeling, Participatie en Positieve Gezondheid centraal. Samen met onze partners en door onze activiteiten en projecten zetten we ons in voor iedereen in Tilburg en omgeving. Willem II is namelijk meer dan voetbal alleen!

Enkele voorbeelden van onze projecten zijn: Playing for Success, Scoor een Boek!, Willem II Football Memories en de Blindentribune.

Is het jouw droom een rol te spelen binnen de maatschappelijke afdeling van een betaald voetbalorganisatie? Dat kan. Wij zoeken vanaf januari 2024 een (meewerk)stagiair(e).

Wat mag je verwachten? 
Willem II Betrokken werkt als afdeling binnen de totale organisatie en we werken nauw samen met andere afdelingen zoals Ticketing, Marketing-communicatie, Pers en Media etc. Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

  • Mee helpen met de organisatie en uitvoering van bestaande projecten en events. Voorbeelden hiervan zijn de afsluitende sportdag van Scoor een Boek!, de Libra Fit & Fun dag en bijeenkomsten van Willem II Football Memories;
  • Tijdens thuiswedstrijden help je mee met hand- en spandiensten t.b.v. activiteiten rondom Willem II Betrokken, zoals het begeleiden van collectes, bijzondere doelgroepen die de wedstrijd bezoeken, de blindentribune, de Fan of the Match en de supporter van de week, etc.
  • Diverse algemene taken, zoals het opnemen van telefoon en het beantwoorden van de algemene mailbox.

Afhankelijk van jouw interesses en vaardigheden, behoren ook onderstaande taken tot de mogelijkheden:

  • Content maken voor op de website, Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn;
  • Campagnes bedenken om de naamsbekendheid van Willem II Betrokken bij alle stakeholders te vergroten;
  • Het ontwikkelen van visuals, banners en ander beeldmateriaal;
  • Meedenken ten aanzien van potentiële nieuwe projecten, samenwerkingspartners en zakelijk partners van Willem II Betrokken.

Kortom, volop afwisseling in een altijd bruisende omgeving.

Als stagiair bij Willem II ben je volwaardig onderdeel van het team. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheden en vrijheid om jouw stage in te delen. Uiteraard met de juiste begeleiding vanuit de club.

Wie zoeken wij? 
Wij zijn op zoek naar een stagiair met affiniteit voor voetbal én een maatschappelijk hart, die zowel schriftelijk als verbaal communicatief vaardig is. Het hebben van een vlotte pen is een pré! Iemand die zelf initiatief durft te nemen en een professionele en discrete werkhouding heeft. Om succesvol stage te kunnen lopen bij Willem II moet je goed kunnen omgaan met een informele en hectische werkomgeving. Daarnaast moet er bereidheid zijn om, in verband met de wedstrijden, ook buiten kantoortijden te werken. 

Tenslotte: Willem II Betrokken is een jonge en kleine afdeling binnen Willem II. Dit betekent voor jou als stagiair dat je veel zelfstandig moet en mag doen en de mogelijkheid hebt tot het leren en uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden. Hier moet je dan echter wel het type voor zijn.

Hoe kun je solliciteren?
Je kunt solliciteren door een mail met korte motivatie en CV te mailen naar Suzanne Albregts (suzanne.albregts@willem-ii.nl).
Wil je eerst meer informatie? Schroom niet om te bellen (013 - 5490 590) of te mailen.

Periode: In overleg. Meestal hebben we twee keer per jaar een meewerkstagiair: van augustus/september tot en met december en vanaf januari/februari tot en met mei/juni.