Zuur verlies voor Jong Willem II tegen Dordrecht

Ondanks het betere van het spel is Jong Willem II er maandagmiddag niet in geslaagd de wedstrijd tegen Jong FC Dordrecht te winnen. Enkele individuele foutjes werden genadeloos afgestraft door de Dordtenaren: 1-2. Het verlies betekende een forse streep door de rekening van de Tricolores. 

Coach Dogan Corneille: ‘De aloude voetbalwet was hier weer van toepassing. Als je de eigen kansen niet verzilverd, krijg je het deksel op je neus.’ Willem II speelde in navolging van het eerste elftal in een 4-4-2 opstelling.

Bovenliggende partij
Willem II was niet alleen de betere partij, maar had gedurende de wedstrijd voldoende mogelijkheden om de score een positief aanzien te geven. In de eerste helft stelde FC Dordrecht daar slechts één kans tegenover. Vlak na de rust kwam FC Dordrecht op voorsprong. Een ingooi op eigen helft door Willem werd door Lex van Dijk verkeerd beoordeeld, waardoor de spits van de gasten er met de bal vandoor ging en bekwaam afrondde: 0-1.

Penalty
In de eerste helft had Willem II op voorsprong kunnen komen als de scheidsrechter een overtreding aan Dordtse zijde had ‘beloond’ met een strafschop. Rond 65e minuut kregen de Tricolores alsnog een penalty. Lex van Dijk maakte zijn foutje goed door de 1-1 binnen te schieten. In de daarop volgende 25 minuten kreeg Jong Willem II de kans om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar de kansen werden niet benut. Een foutieve breedtepass aan Willem II-zijde in de laatste minuut leidde uiteindelijk tot het 1-2 verlies. 

Opstelling Jong Willem II
Van der Lei, Van Dijk, Kok, Ogenia, Van den Bogert, Urbanski, Wesdorp, Koks, Mohrman, Coulibaly, Bostanci. 

Laatste nieuws