Zuur oefenverlies tegen Hibernian

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Hibernian FC en Willem II is geëindigd in 2-1. Door een goal van Freek Heerkens kwam de ploeg van Adrie Koster op voorsprong, maar in de slotfase ging het mis. Een strafschop en late 'reboundgoal' deden de Tricolores de das om.

Het immense grasveld van de Ayala Poloclub in Sotogrande was in vier voetbalvelden verdeeld, waar op een van de prachtige velden de oefenwedstrijd gespeeld werd. Koster had qua basisopstelling geen verrassingen in petto, wat betekende dat Nieuwkoop rechtsback stond en Freek Heerkens linksback.

Geen droomstart

Driess Saddiki had zijn ploeg een droomstart kunnen bezorgen. De middenvelder kreeg na een mislukte poging van Vangelis Pavlidis de bal voor zijn voeten, maar de weg naar het doel werd door drie Hibernian-spelers geblokkeerd, waar zijn schot smoorde. Een afstandsschot van Mike Ndayishimiye, dat iets later het tweede wapenfeit was, ging over.

Op slag van rust

Pavlidis moest halverwege de eerste helft het veld ruimen. Bij een duel rond de middenstip kreeg de Griek een klap op zijn hoofd. Hij moest naar de kant om verzorgd te worden, kreeg enkele hechtingen en zag Gladon zijn plek in de spits overnemen. Op slag van rust bracht Freek Heerkens met een kopbal Willem II de verdiende voorsprong. Na een hoekschop van Mats Köhlert knikte hij ten hoogte van de eerste paal de bal in de verre hoek: 0-1.

Gladon mist

Zonder wijzigingen begonnen de Tricolores aan de tweede helft. ‘The Hibs’ beten meer en meer van zich af en kwamen dan ook vaker in het strafschopgebied van Timon Wellenreuther. Getest werd de Duitse doelman niet. Aan de andere kant van het veld kreeg Paul Gladon tot tweemaal toe een grote kans om de score te verdubbelen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Fatale slotfase

In de 80e minuut kwam Wellenreuther uit zijn doel om een tegenaanval onschadelijk te maken. De keeper miste de bal, waardoor João Queirós aan de noodrem trok om de gelijkmaker te voorkomen. Vanaf de stip schoot Olly Shaw alsnog de 1-1 binnen. De ontmoeting tussen de nummer 6 van Schotland en de nummer 4 van Nederland leek geen winnaar meer te krijgen, maar het was wederom Olly Shaw die een door Wellenreuther geblokt schot alsnog binnen werkte: 2-1.