'Winnen voor club en supporters'

'Winnen voor club en supporters'

Door de winst van FC Emmen op sc Heerenveen heeft Willem II in de laatste speelronde een zege op Fortuna Sittard nodig om zich - zonder naar anderen te kijken - direct veilig te spelen. De winst van de Emmenaren zorgde voor gemengde gevoelens na de overtuigende zege op ADO. 

‘We waren blij na onze overwinning, maar ik kreeg toch gemengde gevoelens omdat ik hoopte op een overwinning van Heerenveen’, zegt Zeljko Petrović. Via zijn collega’s op de bank bleef Petrović op de hoogte van de tussenstanden elders. ‘De late gelijkmaker van Vitesse tegen Fortuna was met het oog op zondag welkom.’ Daarmee doelt Petrović op de haast onmogelijke klus die Fortuna te wachten staat om alsnog de play-offs in te gaan. 

Sportman
Ondanks de geringe kans dat Fortuna het play-offticket grijpt, verwacht Petrović dat de koploper van het rechterrijtje niet naar Tilburg komt om de teugels te laten vieren. ‘Een echte sportman wil altijd winnen. Wij moeten winnen voor de club, de supporters, de mensen die hier met hart en ziel werken om de club draaiende te houden.’ 


Geen belletje
Petrović is niet van plan om een belletje richting Venlo te plegen. ‘Dat past niet bij ons. Willem II is een nette club en gaat niet allerlei dingen richting VVV ondernemen om ze te motiveren. Wij gaan ervan uit dat de spelers van VVV intrinsiek voldoende gemotiveerd zijn om het FC Emmen moeilijk te maken. Maar belangrijker nog: als wij winnen, dan hoeven we niet naar anderen te kijken en zijn we op eigen kracht erin gebleven.

Supporters
De trainer van de Tricolores baalt ervan dat de supporters de ploeg in deze spannende slotfase niet tijdens wedstrijden kunnen steunen. ‘Woensdag lieten onze supporters zien wat deze club voor hun betekent. Wat een geweldige actie was dat. Het is voor de spelers ook goed weer eens met eigen ogen gezien te hebben voor wie we zondag weer moeten strijden.’ 

Geert van Erven

Laatste nieuws