Winnen van Vitesse
Auteur
Arjen Pijfers

Winnen van Vitesse. In de strijd om lijfsbehoud is dat het enige resultaat dat telt. Dat het kan bewezen de Tricolores eerder dit seizoen in Arnhem, waar met een klinkende 0-3 zege van het veld gestapt werd. De bonuspunten van toen kunnen bij de competitieontknoping wel eens goud waard blijken te zijn. 



Wisselvallig


In eigen huis laat een overwinning op Vitesse al een poosje op zich wachten. In 2011 boekte Willem II de laatste thuiszege. Door een doelpunt van basisdebutant Rangelo Janga werd het 1-0.

Afbeelding
Janga

Rangelo Janga werd in januari 2011 door zijn enige treffer de matchwinner.



Het is vooral de wisselvalligheid van Vitesse dat kansen biedt. De Arnhemmers kunnen zomaar winnen van Feyenoord in Rotterdam om daarna in eigen huis de bietenbrug op te gaan tegen Go Ahead Eagles. 

Europese overwintering

Tot vlak na de winterstop draaide Vitesse uitstekend mee in de Eredivisie. Na de verrassende overwinning op Feyenoord leek de ploeg van trainer Thomas Letsch zowaar de traditionele top drie uit te gaan dagen. Het pakte anders uit. Vitesse overwinterde in Europa, maar het Conference League-avontuur eiste zijn tol. Na de uitschakeling tegen AS Roma kan het vizier weer op de competitie. 

Heel blijven

In de Eredivisie is Vitesse in een sportief niemandsland beland. Terwijl de play-offs om Europees voetbal zo goed als zeker zijn gesteld is de achterstand op de bovenste vijf ploegen onoverbrugbaar. Het is vooral zaak om heel te blijven en in het ritme te komen voor het competitietoetje. De noodzaak om in Tilburg tot het uiterste te gaan is er niet voor Vitesse. Sparta bewees in het eerder deze week uitgespeelde duel dat er dan best wat te halen valt tegen de Arnhemmers. Dat is nodig ook, want voor Willem II telt alleen de volle winst.

Afbeelding
Wittek

Bij Vitesse ontbreken de geblesseerden Maxi Wittek (foto), Jeroen Houwen, Yann Gboho, Nikolai Baden Frederiksen, Dominik Oroz en Enrico Dueñas Hernández. Thomas Buitink is niet inzetbaar vanwege een schorsing. 

De wedstrijd begint straks om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Jannick van der Laan is de VAR. De wedstrijd is live te zien op ESPN. 

Bericht delen