Willkommen Raffa!
Fotografie door
Toin Damen, Willem II Media

Willem II heeft er een Oostenrijkse versterking bij. De ervaren verdediger Raffael Behounek (26) staat de komende drie jaar in Tilburg onder contract. Hij komt tegen een geringe transfersom over van WSG Tirol.  

Afbeelding
awd
Behounek in het splinternieuwe rood, wit en blauw.

Bij die club is Behounek sinds 2020 actief en speelt hij ruim 100 wedstrijden op het hoogste Oostenrijkse niveau. Ook in de jaren daarvoor speelt de carrière van Behounek zich in zijn thuisland af. Tilburg is dus zijn eerste buitenlandse voetbalbestemming. Vrijdagmiddag landde de nieuwe aanwinst op Nederlandse bodem. Na de medische goedkeuring konden de handtekeningen gezet worden.  

'Het was na de vlucht, busrit, autorit én vertraging van bagage nog een behoorlijke trip om slechts van Oostenrijk naar Nederland te komen. Nu we dat en de formaliteiten achter de rug hebben kan ik eindelijk naar het team en kennismaken met mijn nieuwe teamgenoten, eten en gelukkig wat rust pakken', vat de robuuste verdediger zijn enerverende dag samen. 

Behounek (Wenen, 1997) maakt zich op voor een nieuwe competitie en cultuur. 'Een nieuwe taal, alleen maar nieuwe mensen om me heen en op zoek naar een nieuwe woning. Ja, het is een flinke stap en avontuur voor me, maar ik heb daar geen angst voor. Ik kies hier zelf heel bewust voor en verheug me erop om hier mijn draai te vinden.' 

Afbeelding
awd

Kopsterke leider
Met de woorden ‘leiderschap, fysiek sterk, coaching en karakter’ lepelt technisch directeur Teun Jacobs de kwaliteiten van de defensie aanwinst op. ‘Hij heeft veel duelkracht en is zowel aanvallend als verdedigend zeer kopsterk. Met zijn kwaliteiten is hij dus een mooie aanvulling op de smaken waaruit we verdedigend gezien al konden kiezen’, vult hij aan.

Co-creatie scoutingsteam
Behounek is volgens de td een goed voorbeeld van de manier waarop hij met zijn scoutingsteam werken wil. ‘Het uitvoerig scouten en uiteindelijk vastleggen van Raffael is een goede co-creatie van het gehele scoutingsteam geweest. Een speler die meer dan 100 wedstrijden in de Oostenrijkse Eredivisie gespeeld heeft is absoluut een meerwaarde voor ons team.’

Behounek draagt rugnummer 30. Dat droeg hij ook bij WSG Tirol. Vanavond (vrijdag) sluit hij aan bij de selectie in Sint-Michielsgestel. Zaterdag is hij op de Koningsdag aanwezig. 

Bericht delen