Willem II met man meer onderuit

Willem II met man meer onderuit

Willem II heeft vanavond het competitieduel tegen AZ met 0-1 verloren. AZ speelde nagenoeg de gehele wedstrijd met tien man, na een snelle rode kaart voor Teun Koopmeiners. Na rust werden eerst twee treffers van AZ afgekeurd, waarna Albert Gudmundsson in de 72e minuut de enige treffer van de wedstrijd scoorde. 

Snel rood
Voor de vijfde maal in dezelfde basisopstelling hervatte Willem II de competitie na de interland-break. De wedstrijd was amper begonnen of de Alkmaarders moesten al met tien man verder. Aanvoerder Teun Koopmeiners plantte de noppen van zijn schoenen op de enkel van Vangelis Pavlidis, hetgeen scheidsrechter Kevin Blom met rood bestrafte.
 

Koopmeiners krijgt rood na een zware overtreding op Pavlidis

Weinig kansen
Willem II had moeite met deze man meer situatie, want het kwam maar moeilijk tot het creëren van kansen. AZ bleef de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Willem II kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandsschot van Derrick Köhn wat net over het doel van keeper Marco Bizot zeilde. 

Afgekeurde doelpunten
Aan het begin van de tweede helft maakte Driess Saddiki, na lang blessureleed, zijn rentree. Dit ging ten koste van Pol Llonch, die in de eerste helft een gele kaart opliep. Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Na bijna een uur spelen werd Myron Boadu de diepte in gestuurd en in de verre hoek versloeg hij Aro Murić, maar het feestje ging vanwege buitenspel niet door. Ook een treffer van Albert Gudmundsson werd even later afgekeurd, omdat Jonas Svensson de bal net over de achterlijn liet rollen, voordat hij een voorzet kon geven. 

Driess Saddiki maakte na maanden blessureleed zijn rentree

Enige treffer 
Ruim een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam AZ dan toch op voorsprong. Jesper Karlsson gaf vanaf de rechterkant een voorzet die bij de tweede paal voor de voeten van Gudmundsson kwam en binnentikte: 0-1. 

Willem II ging op jacht naar de gelijkmaker maar een vrije trap van Mike Trésor belandde in de muur en een afstandsschot van Pavlidis op de vuisten van Bizot. In de slotminuten deed Willem II er alles aan om toch nog een gelijkspel uit het vuur te halen, maar de pogingen waren tevergeefs. De Tricolores raakten hun ongeslagen status na vijf wedstrijden kwijt. 
 

Geert van Erven

Laatste nieuws