Willem II zonder moeite naar kwartfinales

Door een overwinning op AFC zit Willem II zaterdagavond in een van de laatste acht kokers tijdens de loting om de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. In Tilburg was de Eredivsionist dinsdagavond met 3-0 te sterk voor de tweede divisionist uit Amsterdam. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Willem II begon ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ADO met één wijziging in de basisopstelling. Freek Heerkens keerde ten koste van Jordens Peters terug in het hart van de defensie.

Avdijaj opent

Het eerste gevaar in het Koning Willem II stadion kwam van de voet van Yordi Teijsse (AFC), maar van dichtbij had hij het vizier niet op scherp staan. Daarna waren het de Tricolores die de touwtjes in handen namen. Tot levensgevaarlijke kansen leidde het speloverwicht van de Tilburgers niet meteen, maar na achttien minuten werd het naar verwachting toch 1-0. Donis Avdijaj schoot na een mooie steekpass van Daniel Crowley van dichtbij hard en hoog raak.

Eerste goal Özbiliz

Dubbel zoveel minuten later kreeg Willem II een cadeautje. AFC-aanvoerder Jonathan Richard trok Fran Sol binnen het strafschopgebied onderuit. De Spanjaard verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter: 2-0. Het hoogtepunt van de eerste helft volgde drie minuten later. Aras Özbiliz knalde vanaf de linkerhoek van de ‘16’ met een streep in de rechterbovenhoek zijn eerste voor Willem II en de derde van de avond binnen: 3-0.

Doelpuntloze tweede helft

Na de rust bleef Diego Palacios in de kleedkamer achter en was Damil Dankerlui zijn vervanger. Willem II kon gezien de riante voorsprong wat gas terugnemen, maar bleef evengoed op zoek naar een grotere overwinning. Invaller Dankerlui had daartoe na een klein uur tot dan toe de grootste kans. Zijn poging van zo’n vijftien meter zeilde net naast de rechter paal. In minuut zeventig dacht Sol na een prima uitbraak via invaller Jordy Croux en Avdijaj de 4-0 op zijn schoen te hebben, maar de spits leek zich te verslikken in de harde, lage voorzet van de Kosovaar. In het restant ging AFC op zoek naar de eretreffer, maar doelman Timon Wellenreuther hoefde zich niet uit te sloven om de nul te houden.