Willem II zakt onder de streep
René Vermetten
Geert van Erven

Willem II heeft een roerige week niet met een sportief succesje kunnen afronden. In Sittard werd met 1-0 verloren van een directe concurrent in de strijd om het ontlopen van een degradatieplaats. Zian Flemming zorgde met de enige treffer er voor dat de Tricolores zakten naar een plaats onder de streep.

Door het verlies in Sittard eindigde het drieluik waarin Willem II punten moest pakken uiterst teleurstellend. Aan het treffen met FC Groningen, sc Heerenveen en Fortuna Sittard werd één schamel puntje overgehouden.

Flemming

Willem II had het eerste half uur de handen vol aan Fortuna Sittard. Of beter gezegd, het had de handen vol aan Zian Flemming. De aanvallende middenvelder ontpopte zich als de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisclub. De eerste kans die hij kreeg na drie minuten spelen oogde nog ongevaarlijk omdat zijn kopbal ruim naast ging. De tweede kans was dat zeker niet. Flemming ontdeed zich van zijn tegenstander maar schoof de bal naast het Willem II-doel. Een goed genomen vrije trap van zijn voet net buiten het strafschopgebied was een prooi voor Timon Wellenreuther. De grootste kans ontstond na nog geen half uur spelen toen Flemming alleen op het Tilburgse doel afstevende, maar ook nu de 1-0 niet maakte.

köhlert

Mats Köhlert in duel met oud-Willem II'er Ben Rienstra

Driemaal Kabangu

In de daarop volgende fase werd de kansenverhouding hersteld. Ché Nunnely snelde langs de zijlijn maar zijn voorzet werd door Elton Kabangu naast het doel van Yanick van Osch gegleden. Niet veel later stoomde Leeroy Owusu op soortgelijke wijze richting het Fortuna-doel. Nu kreeg Jizz Hornkamp de bal onvoldoende onder controle om gevaarlijk te worden. De daaruit volgende omhaal van Kabangu trof evenmin doel. De Belgische aanvaller kreeg ook een derde kans om voor Willem II de score te openen toen hij de diepte werd ingestuurd maar stuitte op de keeper.

Natuurlijk Flemming

Na rust vielen er minder kansen te noteren. Met name omdat Willem II er niet in slaagde de tegenstander langere tijd onder druk te zetten. Zelfs in de fase dat de Tilburgers vier corners achter elkaar mochten nemen, werd het niet gevaarlijk voor het doel van de Limburgers. De thuisclub daarentegen was vooral bezig de 1-0 voorsprong te verdedigen die het in de 52e minuut had verkregen. Een voorzet van rechts werd binnengekopt door wie anders dan Flemming. Daarnaast loerde de ploeg om de kansjes die zich zouden aandienen. Mats Seuntjens was het dichtstbij, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

El

Nasser El Khayati mocht zijn eerste minuten voor Willem II maken

Geen slotoffensief

Willem II slaagde er niet in een slotoffensief af te dwingen. Ook het inbrengen van de twee debutanten Nasser El Khayati en Kilian Ludewig én de vijf minuten die scheidsrechter Dennis Higler tenslotte aan de wedstrijd toevoegde, veranderden niets meer aan de score.