Willem II wint van Excelsior
Toin Damen

Willem II heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam met een 3-1 zege afgesloten. In het regenachtige Tilburg stond het na een uur al 3-0 door goals van Wessel Dammers, Joeri Schroijen en Jizz Hornkamp. Excelsiors Serano Seymor zorgde voor de Rotterdamse treffer.

Robbemond liet Willem II beginnen met Michael de Leeuw in de spits met Max Svensson daarachter. Het middenveld bestond onder andere uit Jesse Bosch en Ringo Meerveld. Willem II nam in de openingsfase het initiatief en speelde op de helft van Excelsior. Dat resulteerde na negen minuten in de openingstreffer van Wessel Dammers, die een voorzet van Ringo Meerveld binnen frommelde: 1-0.

WILEXC2

Kort daarna ging een goede, harde kopbal van Elton Kabangu naast. Halverwege de eerste helft werd Kostas Lamprou aan het werk gezet. De keeper was bij twee afstandsschoten alert en voorkwam zo de gelijkmaker.

Goede invalbeurten

Bij de aftrap van de tweede helft stond een zestal nieuwe namen op het drassige trainingsveld achter het Koning Willem II stadion. Twee van die zes waren binnen één minuut verantwoordelijk voor de volgende goal. Nadat Leeroy Owusu invaller Jizz Hornkamp diep stuurde, kwam diens voorzet aan bij Joeri Schroijen. De Limburger benutte de tijd die hij kreeg en schoot bekeken van dichtbij binnen: 2-0. Hornkamp beloonde een kwartier later zijn op dat moment kort maar krachtige invalbeurt. Na eerst de paal geraakt te hebben, was hij er na een afstandsschot van Max Svensson als de kippen bij. Doelman Stijn van Gassel liet de bal na de poging van Svensson los, Hornkamp wipte de bal over Van Gassel en knalde eenvoudig binnen: 3-0.

Excelsior had na de rust nog geen kans gecreëerd, maar was bij de eerste mogelijkheid wel effectief. Serano Seymor knikte kiezelhard en via de handschoen van Smits raak: 3-1. Diezelfde Smits voorkwam tien minuten voor tijd dat diezelfde doelpuntmaker weer mocht scoren, waarna de voorsprong niet meer in gevaar kwam en Willem II als winnaar van het veld stapte.