Willem II wint oefenduel van Jong FC Utrecht

Willem II wint oefenduel van Jong FC Utrecht

Willem II heeft woensdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd van Jong FC Utrecht gewonnen. Op neutraal terrein (OJC Rosmalen) was een laat doelpunt van Max Svensson genoeg voor de terechte zege: 1-0. 

Met een sterk gewijzigde basiself verscheen Willem II aan de aftrap. Zo stonden routiniers Freek Heerkens en Pol Llonch in de basis en mochten ook jeugdspelers Niels van Berkel en Amine Lachkar zich vanaf het beginsignaal laten zien. Joshua Smits begon onder de lat. Valentino Vermeulen maakte zijn officieuze debuut. 

vv
Valentino Vermeulen maakte zijn officieuze Willem II-debuut. 


Bovenliggende partij
Willem II greep het initiatief en kwam in korte tijd enkele malen in het Utrechts strafschopgebied. Al in de derde minuut en na goed combinatievoetbal belandde de bal voor de voeten van Michael de Leeuw. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde hij de bal klaar voor Joeri Schroijen. Het bekeken schot van Schroijen belandde tegen een hoofd van een verdediger. Kort daarna werd de doorgebroken Jizz Hornkamp neergehaald. Scheidsrechter Steve Janssen had rood moet trekken voor Albert Lottin, maar leek dat gezien het belang van een zinvolle oefenwedstrijd (elf tegen elf) niet te doen. De vrije trap werd door Hornkamp overgeschoten.

Hornkamp wordt nét buiten het strafschopgebied neergehaald door Lottin. 

Willem II bleef in de eerste helft fel in de duels, was de bovenliggende partij en had het merendeel van het balbezit. Dat overwicht werd niet vaak genoeg omgezet in scoringskansen. Jong FC Utrecht kwam vanuit de tegenaanval een handvol keren in de buurt van Smits, maar de doelman hoefde zich zelden in te spannen. Daardoor stond het bij de rust 0-0.  

Meer kansen
Nog voordat trainer Reinier Robbemond na een uur de geplande vijf wissels kon doorvoeren, moest Dani Mathieu het veld al verlaten. De aanvallende middenvelder kwam in botsing en moest enigszins groggy de strijd staken. Het spelbeeld bleef na de rust nagenoeg hetzelfde, al creëerde Willem II meer kansen dan in de eerste helft.

awwdawdwawd

Via Kabangu (schot uit de draai), Dammers (kopbal na corner) en Svensson (geblokt schot) probeerden de Tricolores op voorsprong te komen. Dat lukte lange tijd niet, maar kwam er uiteindelijk en verdiend wel van. Acht minuten voor tijd gaf Jeremy Bokila de bal in de loop van Svensson mee, die met een bekeken schot in de verre hoek raakschoot: 1-0. 

Opstelling Willem II 
Smits, Van Berkel (30. Pal, 62. Owusu), Heerkens (62. Dammers), Lachkar (62. Verreth), Schouten (45. Woudenberg), Lesquoy (45. Vermeulen), Llonch (45. Spieringhs), Mathieu (57. Meerveld), Schroijen (62. Svensson), De Leeuw (45. Kabangu), Hornkamp (62. Bokila).  

Basisopstelling Jong FC Utrecht
Gadellaa, Eersteling, Timber, Vetrouwd, Jenner, Boumenjal, Lottin, Versluis, Reijnders, Felicia, Mubarik, 

Toin Damen

Laatste nieuws