Willem II wint nipt van buurman RKC Waalwijk

Willem II heeft in een bijna uitverkocht Koning Willem II stadion met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De eindstand stond al naar twintig minuten op het scorebord. Voor de gastheren scoorden Freek Heerkens en Pol Llonch. Stanley Elbers voor de club uit Waalwijk.

Bij Willem II speelden Bart Nieuwkoop en Mike Trésor Ndayishimiye in de basis voor de geblesseerde Miquel Nelom en Marios Vrousai. RKC Waalwijk-trainer Fred Grim koos voor dezelfde elf spelers die vorige week aan de aftrap stonden in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Wervelwind

De thuisclub speelde het eerste kwartier als een wervelwind. De buurman uit Waalwijk liep vanaf minuut een naar adem te happen. Ndayishimiye en Pavlidis schoten doelman Etienne Vaessen nog in. Maar na elf minuten was het toch raak uit een vrije trap. Ndayishimiye legde de bal in het strafschopgebied en Heerkens kopte hoog in de verre hoek knap binnen: 1-0. Drie minuten later verdubbelde Llonch de score. Vanuit de draai schoot de Spanjaard bekeken in de hoek binnen: 2-0. Door een slippertje in de Tilburgse verdediging kwam RKC Waalwijk tot de aansluitingstreffer. Stanley Elbers verraste Timon Wellenreuther met een hard en hoog schot in de korte hoek: 2-1. Goede kansen om de score uit te breiden waren aan Mats Kohlert en Pavlidis niet besteedt.

Gelijkmaker

Net na de pauze had Ndayishimye dé kans op de marge weer op twee te brengen. Na een voorzet van Ché Nunnely nam de Jong Belgisch international de bal in de lucht ineens op de schoen, maar doelman Vaessen redde knap in de korte hoek. Daarna was het gedaan met de Tilburgse aanvalsdrift en gingen de Waalwijkers op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans hierop had Juriën Gaari, die de bal uit een corner geheel vrijstaand over het doel van doelman Wellenreuther kopte. Met invallers Johnny Quinonez, Paul Gladon en Damil Dankerlui in de gelederen trokken de gastheren de pot over de streep.

Vijfde plaats

Het was de zesde overwinning voor Willem II, dat met negentien punten uit elf wedstrijden de beste seizoensstart van deze eeuw beleeft. Koster vertelde na afloop tevreden te zijn met de onverzettelijkheid van zijn team, het eerste en laatste kwartier én natuurlijk de overwinning.