Willem II wint in kolkend stadion van ADO
Auteur
Guido Holman
Geert van Erven

Willem II heeft een nipte maar zeer verdiende 1-0 overwinning geboekt op ADO Den Haag. In het begin van de tweede helft veranderde Tyrese Asante een schot van Michael de Leeuw zodanig van richting dat doelman Hugo Wentges volkomen kansloos was. Na ruim honderd minuten voetbal bleek dit voldoende te zijn voor de winst in een enerverend duel zonder veel grote kansen.

Met een pre-party, een schitterend spandoek, vuurwerk en veel rood-wit blauw in het stadion zat de sfeer er vanaf het begin in. Het stadion kolkte vanaf de eerste minuut en na afloop was het een groot feest.

Afbeelding
Spandoek Roem & Glorie

Balbezit

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, was de thuisclub de bovenliggende partij. Het maakte direct duidelijk dat er voor ADO vanavond niets te halen viel. Het vele balbezit leverde echter geen uitgespeelde kansen op. De enige grote kans voor de Hagenezen viel te noteren in de 24e minuut. Verdediger Boy Kemper kopte volkomen vrijstaand na een corner over het doel van Kostas Lamprou. Even voor rust leek Willem II op voorsprong te komen. Na een schitterende actie van Max Svensson, die de bal goed teruglegde op Jesse Bosch, schoot de middenvelder jammerlijk over de rechterbovenhoek. Meer grote kansen vielen er voor de pauze niet te noteren.

De Leeuw

Na een klein uur zorgde Michael de Leeuw voor de bevrijdende voorsprong. Na een goed lopende aanval via Dammers, Llonch en Bosch kreeg hij de bal voor zijn voeten en haalde uit. Asante veranderde de bal zodanig van richting, dat de thuisclub toch op voorsprong kwam: 1-0.

Kansenregen

De treffer werkte bevrijdend, want wat het eerste uur niet lukte, ging het laatste halfuur wel goed: het bij elkaar spelen van kansen. De grootste kansen waren voor Lucas Woudenberg die de bal recht de handen van de Haagse keeper kopte en Jeremy Bokila, die uit een flitsende counter zijn snelheid toonde en de buitenkant van de paal raakte. Beide trainers wisselden naar hartenlust. Maar het Haagse slotoffensief had weinig om het lijf, zodat Willem II de tweede overwinning van het seizoen kon bijschrijven.

Een mooie opsteker voor het elftal van trainer Kevin Hofland dat volgende week in de hoofdstad van Overijssel moet aantreden tegen koploper PEC Zwolle.