Willem II wint en sluit weer aan
Auteur
Guido Holman
Fotografie door
Geert van Erven

Het was al weer bijna drie maanden geleden dat Willem II een wedstrijd in de Eredivisie wist te winnen. Op zes februari was het RKC Waalwijk dat met lege handen het Koning Willem II stadion verliet. Vanmiddag overkwam Vitesse hetzelfde. Jizz Hornkamp kroonde zich al in de vierde minuut tot matchwinner, met de enige goal van de wedstrijd. 

Trainer Thomas Letsch miste om uiteenlopende redenen zeven spelers. De selectie van Arnhemmers is echter zo breed, dat er nog een meer dan representatief elftal op het veld stond. Bij Willem II was aanvoerder Poll Llonch voor het eerst na zijn blessure weer vanaf de aftrap present. 

Afbeelding
Hornkamp

Jizz Hornkamp viert zijn treffer

Vliegende start 

De thuisclub beleefde in een kolkend stadion een voortreffelijke start. Binnen vier minuten verschalkte Jizz Hornkamp, aangespeeld door Leeroy Owusu de Vitesse doelman met een kanonskogel. Doordat Willem II goed druk bleef zetten op de Arnhemse verdediging kwam Vitesse in de eerste helft alleen maar tot enkele speldenprikken richting het Tilburgse doel. Het leek gevaarlijker dan het was, maar de dreiging van een gelijkmaker hing wel constant in de lucht. In de tegenstoot met Max Svensson en Che Nunnely waren er enkele kleine kansjes op een tweede treffer. 

Vangelis Pavlidis 

In de pauze was het Tilburgse veld voor Vangelis Pavlidis om afscheid te nemen van het Tilburgse publiek. De Grieks international verkaste afgelopen zomer naar AZ. Hij speelde in 2,5 jaar 82 wedstrijden voor de Tricolores, waarin hij 33 keer trefzeker was. In Alkmaar staat zijn teller op 12 goals en 5 assists. 

Afbeelding
pavlidis

Pavlidis bedankt nog één keer de supporters

Spannend 

De tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. Veel kansen waren er niet zien. Vitesse drong aan, maar Willem II knokte zich helemaal leeg, om de broodnodige overwinning binnen te slepen. Op een paar spannende scrimmages na wisten de Arnhemmers geen kansen te scheppen. Wel scoorde het in de tweede helft een viertal gele kaarten. Na vijf minuten blessuretijd, was de eerste overwinning onder trainer Kevin Hofland een feit. 

Perspectief 

Een broodnodige overwinning om te kunnen blijven meestrijden met de andere degradatiekandidaten Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Op 1 mei reist Willem II naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Utrecht in eigen huis en tussendoor tegen Cambuur Leeuwarden in de Friese hoofdstad.

Afbeelding
Stadion

Bericht delen