Willem II wint eerste finale

Willem II wint eerste finale

Willem II heeft zaterdagavond Heracles Almelo met 2-0 verslagen. In de eerste helft opende Wessel Dammers de score en twee minuten later bepaalde Jizz Hornkamp de latere eindstand. Daarmee won Willem II zijn eerste van de drie te spelen finales, maar behaalde het ook een broodnodige overwinning gezien de resultaten van de concurrentie.

Kolkend stadion
Bij de supporters zat de sfeer er al vanaf halverwege de middag goed in. Dit kwam kort voor de aftrap tot een climax met een enorm spandoek wat beide korte zijdes en de lange zijde bedekte. In het uitverkochte Koning Willem II stadion werd de ploeg van Kevin Hofland vervolgens vanaf de eerste minuut van de wedstrijd door de steun van het publiek naar voren gestuwd. Schoten van Leeroy Owusu en Max Svensson gingen aanvankelijk nog naast het doel.

Op beide korte zijden én de lange zijden werd voorafgaand aan de wedstrijd een meesterwerk van Tilburg Tifosi omhoog gehesen.

Wervelwind
Na een kwartier werd de ban echter gebroken. Uit een corner van Mats Köhlert kopte Wessel Dammers op keeper Koen Bucker, waarna Freek Heerkens uit de rebound naast schoot. Het was paniek in de Almelose verdediging, want vrijwel direct daarna volgde een nieuwe corner, die Dammers binnenschoot: 1-0. De Tilburgse wervelwind ging daarmee niet liggen want nog geen twee minuten later kopte Jizz Hornkamp uit een voorzet van Derrick Köhn al vallend de 2-0 binnen.

Flitsend combinatievoetbal
De Tricolores wisten niet van ophouden, zo kregen Dammers en Daniël Crowley en wederom Hornkamp kansen om de score nog verder uit te bouwen. De mooiste aanval van de avond volgde wellicht in de 33e minuut toen Willem II, á la Barcelona in hoogtij-dagen, een aanval op de mat legde die met een hakballetje van Hornkamp, die door keeper Bucker werd gekeerd, niet de beloning kreeg die het verdiende. Richting het einde van de eerste helft vloeiden de krachten weg, maar onder een daverend applaus zochten de Tricolores de kleedkamers op.

Hornkamp viert zijn treffer met de KingSide en Llonch op zijn rug.

Lager tempo
Het eerste kwartier in de tweede helft verliep zonder noemenswaardige kansen. Willem II speelde in een beduidend lager tempo dan in de eerste helft. Na een uur speeltijd liet Köhlert zich tweemaal zien. Na een mooi opgezette aanval ging zijn schot echter over en kort daarna werd zijn schot door keeper Bucker uit de korte hoek getikt.

Kansen Heracles
De eerste echte kans van de wedstrijd voor Heracles kwam uit een vrije trap van Sinan Bakis, die door een mooie save van Timon Wellenreuther echter onschadelijk werd gemaakt. Dezelfde Bakis probeerde het even later opnieuw met een schot van dichtbij, maar wederom hield Wellenreuther zijn doel schoon. De krachten vloeiden weg bij Willem II, maar het fantastische publiek sleepte het elftal door de moeizame eindfase. In de blessuretijd was er, na ingrijpen van de VAR, nog rood voor Sven Sonnenberg na een forse overtreding op de ingevallen Jelte Pal. Woensdagavond volgt in Leeuwarden tegen Cambuur de volgende bloedstollende finale.

Geert van Erven

Laatste nieuws